Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΥΓΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΜΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το ΚΚΕ υποτίθεται ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού και της εργασιακής/ανθρώπινης εκμετάλλευσης που αυτός συνεπάγεται.

Άλλο όμως η θεωρία και άλλο η πράξη. Πίσω από τις όμορφες δηλώσεις περί κοινωνικής δικαιοσύνης, το 'κόμμα των εργατών' δεν διστάζει να προβαίνει σε μαζικές απολύσεις στα ΜΜΕ που διαχειρίζεται, όπως ο τηλεοπτικός/ραδιοφωνικός σταθμός 902 και το τυπογραφείο/επιχείρηση 'ΤΥΠΟΕΚΔΩΤΙΚΗ' (http://www.typoekdotiki.gr/typoel.html).


Όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι απολυμένοι στον ιστότοπο 'Aformi' (http://www.aformi.gr/2011/09/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-902-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84/) καθώς και σε δημοσίευμα στην εφημερίδα 'Ελευθεροτυπία' (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=214091), οι απολύσεις δεν έγιναν με κοινωνικά κριτήρια (έγκαιρη ειδοποίηση, οικογενειακή κατάσταση, οικογενειακό εισόδημα, ηλικιακά κριτήρια) παρά με κομματικά (δηλαδή κομματική προϋπηρεσία και ενεργή συμμετοχή).


Σε μια προσπάθεια αιτιολόγησης των αδικαιολογήτων, το ΚΚΕ ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις/όργανα του κόμματος είναι περισσότερο αγωνιστές παρά υπάλληλοι με την καπιταλιστική έννοια του όρου. Αναφορά έγινε και στην οικονομική κρίση που επιδείνωσε τον ισολογισμό 902/Τυποεκδωτικής και ώθησε στις απολύσεις 40 και πλέον ανθρώπων τη διετία 2010-2011.


Καλά που δεν τους χαρακτήρισε και 'εθελοντές'?! Ή μήπως έχουν την εντύπωση στο ΚΚΕ πως 'αγωνιστής = δούλος' ή ότι οι κομμουνιστές ζουν με αέρα/ιδεολογία και διαμένουν σε παράγκες δίχως ηλεκτρισμό, νερό και τηλέφωνο?


Αν αυτό είναι το 'καλό' παράδειγμα, τότε η λαϊκή επανάσταση έχει βρει λάθος εκφραστή. Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου