Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΩΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η 'Σιδηρά Κυρία' της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και σύζυγος του  βιομήχανου/δισεκατομμυριούχου  Θεόδωρου Αγγελόπουλου, είναι από το 1998 διορισμένη (έμμισθη) στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως Πρέσβειρα εκ Προσωπικοτήτων. Αν και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από επτά έτη, η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δεν έχασε την  ιδιότητα/θέση της στο Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία της αποφέρει απολαβές 55 000 ευρώ ετησίως. Βέβαια η ίδια, κατά δήλωσή της, δεν παρακρατά τα χρήματα και διαθέτει το σύνολο του ποσού σε φιλανθρωπίες/δωρεές  (βλ. σχετικό άρθρο στο ιστολόγιο PrezaTv, http://prezatv.blogspot.com/2010/12/1998-55000.html).


Εντούτοις, αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί - αν όχι από τον τιμητικό τίτλο, τουλάχιστον από την αμοιβή - όπως και το ότι η πολιτεία (δηλαδή οι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις που μεσολάβησαν από το 2004 - δύο της Νέας Δημοκρατίας και μία του ΠΑΣΟΚ) θα έπρεπε να είχαν λάβει σχετική απόφαση. Πόσω δε μάλλον όταν άρχισαν να γίνονται εμφανείς οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ήδη προβληματική και επιβαρυμένη ελληνική οικονομία.


'Αλλωστε οι όποιες περικοπές πρέπει να αφορούν πρωτίστως τους 'έχοντες και κατέχοντες', τόσο ως απόφαση ουσίας όσο και συμβολισμού, ενώ και η ίδια η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είναι αρκούντως εύπορη για να πραγματοποιεί το φιλανθρωπικό της έργο αποκλειστικά μέσω ιδίων πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου