Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ & ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Απουσιάζει το 'ΒΗΜΑ', το οποίο έχει εδώ και μήνες μετατραπεί από καθημερινό σε Κυριακάτικο (συνέπεια της αποξένωσης του αναγνωστικού του κοινού εξαιτίας του ευτελισμού του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, καθώς η είδηση και η έρευνα είχαν αντικατασταθεί από την εκθείαση της κυβέρνησης του  ΠΑΣΟΚ/Γιώργου Παπανδρέου για τα 'σκληρά αλλά αναγκαία' μέτρα οικονομικής αφαίμαξης του λαού).


Μία μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης των 153 'πατριωτών' (και πάνω απ'όλα 'ανθρώπων'), απόφαση που διαιωνίζει την πολιτική και οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα, οι ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ εφημερίδες έσπευσαν να προπαγανδίσουν υπέρ των συνεταίρων των ιδιοκτητών τους και κατά όλων των υπολοίπων προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων καθώς και της Νέας Δημοκρατίας.


Τα πρωτοσέλιδα είναι από το φύλλο του Σαββάτου.


Το 'ΕΘΝΟΣ', ιδιοκτησία των μεγαλο-εργολάβων Γιώργου & Φώτη Μπόμπολα (πατέρας και υιός αντίστοιχα), αναφέρεται σε διεργασίες του Γιώργου Παπανδρέου με Γιώργο Καρατζαφέρη (το κόμμα του οποίου υπερψήφισε το αρχικό 'Μνημόνιο'), Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη (Υπουργού Εξωτερικών επί διαφυγής του υπόδικου πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος δεν κατέθεσε τελικά στοιχεία για τα  διαπλεκόμενα/χρηματιζόμενα  πολιτικά πρόσωπα του ελληνικού σκέλους του σκανδάλου προμηθειών της γερμανικής εταιρείας) και Φώτη Κουβέλη (ο οποίος ουδέποτε θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνασπισμού με τον ακροδεξιό 'Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό'). Δεν παραλείπει να υποδείξει την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αντώνη Σαμαρά/ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), δίχως παράλληλη αναφορά στην επίσης αρνητικά προσκείμενη ελάσσονα αντιπολίτευση (Αλέκα Παπαρήγα/ΚΚΕ , Αλέξης Τσίπρας/ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).


Η εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ', του επικεφαλήν του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρου Ψυχάρη, αναλώνεται σε λεκτικές υπερβολές, οι οποίες σκοπό έχουν να στοχοποιήσουν τον Αντώνη Σαμαρά και να προσφέρουν 'άφεση αμαρτιών' στο Γιώργο Παπανδρέου. Με επιθετικούς χαρακτηρισμούς και προτάσεις όπως 'Ύστατη προσπάθεια για συναίνεση', 'στον απόηχο της απόλυτης άρνησης του Αντώνη Σαμαρά' και 'Είναι ώρα ευθύνης για όλους', αλλά και  προβολή/ενστερνισμό  του εκβιαστικού διλήμματος 'Συναίνεση ή χάος', τα 'ΝΕΑ' κινούνται στη λογική (?) 'Μαύρο-Άσπρο', δίχως ίχνος κριτικής για τα εγκληματικά λάθη (ή μήπως προσχεδιασμένα εγκλήματα) δύο ετών του ΠΑΣΟΚ. Για την ελάσσονα αντιπολίτευση ούτε λόγος.



 Τέλος, το 'ΚΑΡΦΙ' εξακολουθεί να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, αγιοποιώντας τον Παπανδρέου ('Κυβέρνηση συνεργασίας και ευθύνης') και δαιμονοποιώντας τον Σαμαρά ('Τορπιλίζει τη συναίνεση ο Σαμαράς') - ενώ ο σεβασμός προς τον πολυκομματισμό φαίνεται από την ανυπαρξία αναφοράς στα μικρότερα κόμματα.


Πώς μπορεί να αντιδράσει ο σκεπτόμενος πολίτης, που δεν επιθυμεί να προσβάλλεται η αξιοπρέπεια και η νοημοσύνη του?




Μην καταναλώνοντας τα προϊόντα των Μιντιαρχών. 



Δηλαδή μην αγοράζοντας τα  έντυπα/εφημερίδες  'ΕΘΝΟΣ', 'Ημερησία',  'Σινεμά', 'Ιδανικό Σπίτι', 'Άστρα & Όραμα', 'Sporty', 'Goal', 'TA NEA', 'Voyager', 'ELLE', 'Αρμονία', 'TO BHMA', 'Cosmopolitan', 'MAX', 'TV Ζάπινγκ', 'Διακοπές', 'Αγγελιοφόρος', 'ΤΟ ΚΑΡΦΙ', 'Marie Claire', 'Vita', 'Μίκυ Μάους'.




Μην ακούγοντας (και δηλώνοντάς το ρητά σε τυχόν τηλεφωνικές  μετρήσεις/δημοσκοπήσεις) τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sentra FM και Βήμα FM.




Μην παρακολουθώντας τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και μην αγοράζοντας μετοχές του 'ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ'. Συμμετέχοντας στο κίνημα 'Δεν Πληρώνω', ειδικά ως προς τα διόδια των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.




Μην χρησιμοποιώντας λοιπές υπηρεσίες που ανήκουν στους μιντιάρχες-συνεταίρους του ΠΑΣΟΚ, όπως το ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών τεχνολογίας 'Get it Now', το διαφημιστικό ιστότοπο 'Deal my Day' και το ταξιδιωτικό πρακτορείο 'Travel Planet'.


Ενδεικτικό κατάλογο των οικονομικών δραστηριοτήτων των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ επιχειρηματιών-μιντιαρχών θα βρείτε στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://www.dol.gr/products.htm, http://www.pegasus.gr/, http://www.megatv.com/summary.asp?catid=14166 και www.sentrafm.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου