Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΣΚΑΪ ΚΑΙ Η 'ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ' ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος Αλαφούζου ανακάλυψε την σημασία του περιβάλλοντος. Ανακάλυψε πως, αντί να ασκεί κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση, κινδυνεύοντας να χάσει κρατική διαφημιστική δαπάνη, μπορεί να παριστάνει τον υπέρμαχο του περιβάλλοντος που αφ'ενός δεν κοστίζει και αφ'ετέρου πλασάρεται στους αδαείς/άσχετους ως κοινωνική προσφορά/εταιρική ευθύνη .


Η εφοπλιστική οικογένεια Αλαφούζου, προκειμένου να μην ξοδέψει πόρους ούτε να πραγματοποιήσει δωρεά υπέρ κάποιου ευγενούς σκοπού, μαζεύει όσους καταφέρει να πείσει για την αγνότητα και ιερότητα των προθέσεών της και τους 'στρώνει' στη δουλειά, καρπώνοντας το μικρότερο ή μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα.


Μάλιστα, στις 'πρωτοβουλίες' του συνεργάζεται με έταιρες ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις οποίες προβάλλει/διαφημίζει  αποκομίζοντας επιπλέον κέρδη.



Την ίδια ώρα τα μεγαλοστελέχη του υπερασπίζονται καθημερινά το μνημόνιο και κατακεραυνώνουν τους 'άχρηστους' δημοσίους υπαλλήλους, τους 'ανήθικους' συνδικαλιστές και τους 'αχάριστους' εργατοϋπαλλήλους που έχουν το 'θράσος' να διαδηλώνουν, να απεργούν και να καταγγέλουν τα αφεντικά. Καταπιέζοντας παράλληλα τους νεο-προσληφθέντες δημοσιογράφους του Ομίλου Αλαφούζου και υιοθετώντας με περισσό ζήλο τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.



Τουλάχιστον η υπόλοιπη κοινωνία μπορεί να παρηγοριέται που δεν γεννήθηκε στις ίδιες οικογένειες με τους παραπάνω αλήτες και ρουφιάνους δημοσιοκάφρους/εργοδότες και έτσι δεν ανετράφη ως μισάνθρωπο κτήνος. Διότι άλλο 'στρατευμένος' και άλλο πουλημένος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου