Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ 'ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ'

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 συνελήφθησαν 53 άτομα, ως μέλη τεσσάρων αλληλοσυνδεόμενων εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.


Ανάμεσά τους πολίτες 'υπεράνω υποψίας', επαγγελματίες στους τομείς τους, με γνωστές πολιτικές 'πεποιθήσεις'.


1. Αρχικά ο Χρήστος Παπαχατζής (φωτογραφία αριστερά), επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΠΑΣΚ εφοριακών (από το 1995 έως και την εποχή Κώστα Σημίτη) και μέλος της 24μελους Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Ά Θεσσαλονίκης (βλ. εφημερίδα 'Ελευθεροτυπία', http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=27.06.2003,id=90891432).







Επίσης θεωρείται προσκείμενος στον νυν Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο εστήριξε κατά τις εσωκομματικές εκλογές για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2007.




Κατά τη διάρκεια ομιλίας του δε, στο πλαίσιο του '3ου Thessaloniki Tax Forum', είχε χαρακτηρίσει 'απόστημα' τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέροντας ρητώς πως «ακόμη και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να βγάλει ανά πάσα στιγμή στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα της ΓΓΠΣ, το οποίο διευθύνουν υπάλληλοι εταιριών πληροφορικής αντί οικονομολόγων, όπως θα έπρεπε» (βλ. εφημερίδα 'Αδέσμευτος Τύπος', http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=49885).








2. Δεύτερον, ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων (https://echamber.eeth.gr/eChamber/login.php?action=sMember&registerID=61823&back=kad&kad=56301000&page=2) Μάρκος Καραμπέρης, αναμεμειγμένος στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου και μετέπειτα υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου (νυν βουλευτή) του ΛΑ.Ο.Σ.  



Ο Μάρκος Καραμπέρης φέρεται ως ο 'εγκέφαλος' της μαφίας της Θεσσαλονίκης. Πάντως υπενθυμίζεται ότι και ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε νομικές περιπέτειες στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς είχε καταδικαστεί, τόσο πρωτόδικα όσο και στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης - με την υπ'αριθμόν 1375/1376/99 απόφαση - για υπεξαίρεση κατ'εξακολούθηση διαφημιστικών εσόδων του τηλεοπτικού σταθμού 'TV θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ' όπου εργαζόταν. Έπειτα προσφυγής του κ. Βελόπουλου στον Άρειο Πάγο, τελικώς αθωώθηκε με την υπ'αριθμόν 1277/2008 απόφαση, με το σκεπτικό ότι η οικειοποίηση των χρημάτων κάλυψε οφειλές δεδουλευμένων της εταιρείας προς τον τότε εργαζόμενό της.









3. Τρίτον, ο Γιώργος Φερέτης (φωτογραφία αριστερά), πρώην Διευθυντής Ειδήσεων και Σύμβουλος Διεύθυνσης της ΕΡΤ3 (από Νοέμβριο 2011 σε καθεστώς εφεδρείας?), επί θητείας Κώστα Μπλιάτκα στην Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3.





Μάλιστα η ΕΡΤ3 εξέδωσε και ανακοίνωση για το ζήτημα (http://www.ert3.gr/index.php?option=com_content&view=section&id=11&layout=blog&Itemid=127), όπου δηλώνει τα ακόλουθα:
 'Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ-3 εξέτασε την περίπτωση του δημοσιογράφου της εταιρίας, του φερόμενου ως εμπλεκόμενου σε εγκληματικές δραστηριότητες. Επιφυλάσσεται να ενεργήσει κατά νόμον, μετά την απαγγελία κατηγοριών.'



Ας σημειωθεί πως την τοποθέτηση του Κώστα Μπλιάτκα ως νέου Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ3 έκανε ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/media/article/?aid=374500), ενώ για την τοποθέτηση του Γιώργου Φερέτη στην θέση Συμβούλου Διεύθυνσης είχαν εκφρασθεί σοβαρές αντιρρήσεις/επιφυλάξεις από συναδέλφους του στην ΕΡΤ3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου