Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, 'ΧΟΡΗΓΟΣ' ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ-ΠΥΡΟΜΑΝΩΝ-ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΩΝ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, προσυπέγραψε απόφαση που αναγνωρίζει ποσοστό αναπηρίας (με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται σε επίπεδο επιδομάτων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και λοιπών κοινωνικών παροχών) σε παιδόφιλους, επιδειξιομανείς, ηδονοβλεψίες, σαδομαζοχιστές, πυρομανείς, κλεπτομανείς, φετιχιστές κλπ.



Μάλιστα στην πρωτοφανή αυτή απόφαση ο κ. Κουτρουμάνης έλαβε υπ'όψην τη γνώμη ειδικής επιστημονικής επιτροπής! Υπήρξαν δηλαδή επιστήμονες που πρότειναν την απόφαση/νομοθετική ρύθμιση που ενέκρινε ο Υπουργός!


Την ίδια στιγμή που περικόπτονται τα 'προνόμια' των πραγματικά αναπήρων (όπως προσδιορίζονται στον ιστότοπο Disabled.gr, http://www.disabled.gr/lib/images/17539.pdf), με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στοιχειώδους διαβίωσης.


Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε χάρη στην αρχική δημοσίευση του blog ΑντιΠαρακμή (http://www.antiparakmi.blogspot.com/2012/01/blog-post_06.html) και την μετέπειτα αναμετάδοση της είδησης σε Internet και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε πως η εν λόγω λίστα ψυχικών διαταραχών/ποσοστών αναπηρίας θα επανεξετασθεί.




Για να μην υπάρξει παρανόηση, ξεκαθαρίζουμε ότι πράγματι οι αναγραφόμενες συμπεριφορές είναι ψυχικά νοσήματα και ως τέτοια χρήζουν ιατρικής περίθαλψης και κρατικής αντιμετώπισης. Άλλο όμως αυτό που είναι ορθό, δίκαιο και πολιτισμένο και εντελώς διαφορετικό η απόδωση ποσοστού αναπηρίας και η συνεπαγόμενη διασύνδεση με προτιμησιακή οικονομική μεταχείριση.


Άραγε, εάν δεν ανεδείκνυαν το σκάνδαλο οι bloggers τί θα έπραττε ο Υπουργός? Θα προχωρούσε στην εφαρμογή της κατάπτυστης απόφασης?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου