Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΟΥΒΑΛΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο αρχιτέκτονας κ. Κωνσταντίνος Γουβάλας - διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Οικονομικών και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου - διορίσθηκε ως μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής (Attika Bank, http://www.atticabank.gr/index.asp?a_id=223).






Ο κ. Γουβάλας Kωνσταντίνος (του Νικολάου) είναι επίσης μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ, http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/PHOTO_COLLECTION/DIOIKOUSA), ενώ έχει διατελέσει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ (όπου εξελέγη το 2003, δηλαδή και πάλι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, http://opap.greekgeeks.com/pressdetails.asp?pressid=770&ptype=NEWS&langid=1&pageid=1).








Με μια σύντομη διαδικτυακή έρευνα αποδεικνύεται η συσχέτισή του με το ΠΑΣΟΚ ήδη από το 2001 (ως στέλεχος/σύνεδρος - βλ. εφημερίδα 'Ελευθεροτυπία', http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=10.10.2001,id=25221988).





Ο αρχιτέκτονας κ. Γουβάλας, εκτός από πολύπλευρες ικανότητες που του επιτρέπουν να συμμετέχει στη διοίκηση εταιρειών του δημοσίου, προφανώς διαθέτει και άφθονο χρόνο προκειμένου να ανταπεξέρχεται στα διαφορετικά καθήκοντά του!






Συγχαρητήρια και στον κ. Βενιζέλο που φροντίζει για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή! Φανταζόμαστε ότι τα ίδια 'υψηλά ιδανικά' τον ωθούν να διεκδικήσει την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ και, κατ'επέκταση, την Πρωθυπουργία...






Όσο για την Τράπεζα Αττικής, αρκεί να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι ο βασικός χρηματοδότης των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ & Νέας Δημοκρατίας), με τα δάνεια που έχει εγκρίνει και εκταμιεύσει να βασίζονται όχι σε υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία (πχ. ακίνητα, καταθέσεις κλπ) αλλά στην μελλοντική είσπραξη της κρατικής επιχορήγησης (το μερίδιο της οποίας, ως γνωστόν, διαμορφώνεται από τα εκλογικά ποσοστά/κοινοβουλευτική δύναμη του κάθε πολιτικού κόμματος).



Το θέμα ήδη ερευνάται από οικονομικούς Εισαγγελείς (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=438808), ενώ η αρχική δημοσιοποίησή του οφείλεται σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη (βλ. 'Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων', http://www.amna.gr/pressReleaseView.php?id=10367&doc_id=10633056).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου