Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ & ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΦΙΕΣΤΕΣ ΜΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ 'ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ'

Έχοντας επιλύσει το πρόβλημα της αυξανόμενης εγκληματικότητας (ΧΑ ΧΑ ΧΑ, καλό ε?), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των χορηγών-δωρητών των Σωμάτων Ασφαλείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι αφ'ενός είχε δωθεί εντολή υποχρεωτικής παρουσίας των ανωτάτων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας (διαφορετικά δεν θα είχε προσέλθει ψυχή) και αφ'ετέρου διεξήχθη ολόκληρη εσωτερική διαδικασία διαλογής των πιο εμφανίσιμων γυναικείων εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ευφρανθεί το 'μάτι' των υψηλών προσκεκλημένων. Ωσάν να επρόκειτο για φυτώριο διακοσμητικών γλαστρών, αρσενικών και θηλυκών... Άλλωστε και οι άρρενες Ανώτατοι Αξιωματικοί προκειμένου να γεμίσει η αίθουσα χρησιμοποιήθηκαν.



Η μίσθωση της αιθούσης του Μεγάρου Μουσικής κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 30 940 ευρώ, όπως αποκάλυψε πρώτο το ενημερωτικό site Parapolitika.gr (http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/374764/Default.aspx). Το ποσό δεν είναι εξωφρενικό. Είναι όμως ενδεικτικό της νοοτροπίας της πολιτικής ηγεσίας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε διαθέσιμη δική του αίθουσα (αίθουσα 'Παύλος Μπακογιάννης'), που δεν θα του στοίχιζε τίποτα. Ίσως απλά ήθελε μία αίθουσα με καλύτερη ακουστική για τη μουσική που έπαιξαν οι μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας...



Στην τελετή, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε φυσικά (θα καταλάβετε ακολούθως γιατί) ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, τιμήθηκαν οι:
- Βαρδής Βαρδινογιάννης (Βασικός Μέτοχος  Motor Oil Ελλάς / Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. και τηλεοπτικού σταθμού Mega)
- Μιχάλης Σάλας (Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς)
- Θεόδωρος Βενιάμης (Πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών)
- Νίκος Πατέρας (Εφοπλιστής-Μέτοχος Παναθηναϊκού)
- Δημήτρης Μελισσανίδης
- Μιλτιάδης Δημητριάδης- Ευγενίδης (Πρόεδρος του ιδρύματος Ευγενίδη)
- Κλεάνθης Παπαδόπουλος (Πρόεδρος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου)
- Κων/νος Αγγελόπουλος
- Κων/νος Κωνσταντακόπουλος (Εφοπλιστής/Ιδιοκτήτης Ξενοδοχειακών Μονάδων COSTA MARE)
- Εριέττα Λάτση (κόρη της Μαριάννας Λάτση, συνιδιοκτήτριας με τον αδελφό της Σπύρο του τραπεζικού ομίλου EUROBANK)
- Νίκος Νανόπουλος (Πρόεδρος EUROBANK)
- Ιωάννης Κωστόπουλος (Πρόεδρος ALPHA BANK)
(βλ. εφημερίδα 'Καθημερινή', http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_29/01/2012_424893)



Η όλη ιστορία έχει να κάνει με την επιθυμία των αυτοανακηρυχθέντων 'εθνικών ευεργετών'να προβάλλονται στον κοσμικό τους κύκλο αλλά και να εξασφαλίζουν κρατική ασυλία. Την επόμενη φορά που θα ακούσετε για αυξημένη εγκληματικότητα, ελλιπή επιτήρηση συνόρων και ανεξέλεγκτες πυρκαγιές του 'Στρατηγού Άνεμου' (κατά τη ρήση του πρώην Υπουργού Δημοσίας Τάξεως επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή, Βύρωνα Πολύδωρα), θυμηθείτε πόσες σοβαρότερες ασχολίες αναθέτει στα Σώματα Ασφαλείας η εκάστοτε κυβέρνηση. Μίλησε κανείς για πολίτες 'δύο ταχυτήτων'? Ή έχει γίνει τόσο αυτονόητο που δεν μας ενοχλεί πλέον?



Η ωραία φιέστα δόξας και τιμής προστίθεται στο 'πλούσιο' βιογραφικό του κ. Παπουτσή που περιλαμβάνει ήδη την βύθιση το 2000 του Εξπρές Σάμινα (με 81 νεκρούς) κατά την θητεία του ως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, την πρόκληση από τα ΜΑΤ μόνιμης απώλειας ακοής στο δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, τη γρονθοκόπηση της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη και τον ξυλοδαρμό δεκάδων πολιτών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καθ'όλο το 2011 κατά την θητεία του ως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου