Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΣΤΡΑΤΟ

Η κυβέρνηση του έξωθεν διορισμένου Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, με την σύμφωνη γνώμη Νέας Δημοκρατίας & ΠΑΣΟΚ, θα προβεί σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες, με μόνη εξαίρεση τα δύο Υπουργεία των Σωμάτων Ασφαλείας (δηλαδή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).


Με σχετική πρόβλεψη που συμπεριλήφθηκε στη νέα Δανειακή Σύμβαση/PSI , έως το τέλος του 2012, θα απολυθούν 15 000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, εάν ο προγραμματισμένος αριθμός των 150 000 'αποχωρήσεων' έως το 2015 δεν συμπληρωθεί με τις συνταξιοδοτήσεις. Σχετικό άρθρο δημοσίευσε η εφημερίδα 'ΕΘΝΟΣ' (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63618974), όπου επίσης αναγράφεται πως από το σύνολο των 650 000 δημοσίων υπαλλήλων, 150 000 είναι οι 'ένστολοι'.



Παρά τα δικαιολογημένα παράπονα της κοινής γνώμης για τον αναποτελεσματικό, αντιπαραγωγικό και ενίοτε αλαζονικό τρόπο λειτουργίας του δημοσίου τομέα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι πρόκειται για Έλληνες εργαζομένους, με οικογένειες και υποχρεώσεις. Πράγματι ευρίσκονταν μέχρι πρόσφατα σε απείρως καλύτερη μοίρα από τους απλούς εργαζόμενους (όχι τα 'στελέχη') του ιδιωτικού τομέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μαζικές απολύσεις θα διορθώσουν τις αδικίες και τις πολιτικές αστοχίες δεκαετιών. Απλώς θα προσθέσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ανέργους στον κατάλογο του ΟΑΕΔ και η εύρεση νέας απασχόλησης θα καταστεί ακόμη δυσκολότερη για όλους.



Αυτό που εξοργίζει και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θεωρεί ως προτεραιότητα την υγεία ή την παιδεία αλλά τον στρατό και την αστυνομία. Φυσικά για την προσωπική τους προστασία από τη διογκούμενη κοινωνική αναταραχή, όπως αφήνουν να φανεί οι ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαρροές και οι  ημιεπίσημες / επίσημες  δηλώσεις περί μιας ενδεχόμενης καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης. 





Τα πραγματικά κίνητρα Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επαληθεύονται και από την απαγόρευση κυκλοφορίας σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ όποτε έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση ή πορεία διαμαρτυρίας. Άλλη μία επιβεβαίωση της έμμεσης, μερικής κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.


 
Αντί ο στρατός να συμβάλλει στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και η αστυνομία στον περιορισμό της εγκληματικότητας (κάτι που δεν συμβαίνει βάσει τόσο των επισήμων στοιχείων όσο και της καθημερινότητας που βιώνουμε), χρησιμοποιούνται για εσωτερική προληπτική καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου