Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ

Με τις ευλογίες και τις υπογραφές του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου (photo αριστερά) και του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνου Ρόβλια (photo δεξιά) - αμφότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου - ο Υφυπουργός Οικονομικών και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μουρμούρας εξασφάλισε ειδική μεταχείριση για υπάλληλο του πολιτικού του γραφείου.



Η απόφαση αφορά το δικηγόρο Μπέζα Παρασκευά (του Γεωργίου), ο οποίος είναι ειδικός συνεργάτης του Υφυπουργού Ιωάννη Μουρμούρα και λόγω της συγκεκριμένης θέσης δεν επιτρεπόταν να ασκεί παράλληλα την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα.



Αυτό φρόντισαν να αλλάξουν οι κύριοι Βενιζέλος και Ρόβλιας, με μία κατεξοχήν ρουσφετολογική απόφαση, κατόπιν αιτήματος του 'συναδέλφου' τους. Η απόφαση με ΑΔΑ (= Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) ΒΟΖ0Η-ΦΚΕ, διαθέσιμη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/%CE%92%CE%9F%CE%960%CE%97-%CE%A6%CE%9A%CE%95, προβλέπει  'την εξαίρεση από την αναστολή της άσκησης του λειτουργήματος του Δικηγόρου, του ΜΠΕΖΑ Παρασκευά του Γεωργίου, (Α.Δ.Τ.: Σ 559575), με Α.Μ. Δ.Σ.Α.: 11744, Ειδικού Συνεργάτη, κατηγορίας ΠΕ΄, στο Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Μουρμούρα, ο οποίος διορίσθηκε με την αριθμ. πρωτ. Δ1Α 1173137 ΕΞ 2011/20-12-2011 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Φ.Ε.Κ. 483/Υ.Ο.Δ.Δ./30-12-2011)'.





Φαίνεται ότι στον κ. Μπέζα Παρασκευά δεν επαρκεί ο μισθός που λαμβάνει ως διορισμένος ειδικός συνεργάτης του Υφυπουργού Μουρμούρα και επιθυμεί ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση για να αφιερώνει τον άπλετο (προφανώς) ελεύθερο χρόνο του στις αίθουσες των Δικαστηρίων.







Ο Υφυπουργός Οικονομικών (& Καθηγητής Μακροοικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) Ιωάννης Μουρμούρας δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένας από τους τέσσερις Οικονομικούς Συμβούλους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά.




Από τις προτεραιότητές του ως Υφυπουργός Οικονομικών και την προσήλωσή του στην τήρηση της νομοθεσίας, κατανοούμε το λόγο που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική... Αλοίμονο για τους Έλληνες πολίτες...



ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Μπέζας Παρασκευάς δεν είναι υιός του άλλοτε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνη Μπέζα (http://www.antonisbezas.gr/article.php?cat=4). Ωστόσο αυτό δεν αποκλείει έμμεση συγγένεια. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να το επαληθεύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου