Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η VODAFONE, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ, ΕΞΑΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, που είχε βρεθεί στο επίκεντρο της ελληνικής κοινής γνώμης επί διοίκησης Γεώργιου Κορωνιά για το σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών μελών της κυβέρνησης Καραμανλή (2005), ανακοίνωσε ότι μεταφέρει σε καθημερινή βάση τα κεφάλαια από τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και άλλες χώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το θέμα πρωτοδημοσίευσε ο Capital.gr (http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1406164).




Δηλαδή ο πλούτος που συσσωρεύει η πολυεθνική εταιρεία Vodafone από τους Έλληνες 'πελάτες' της καταλήγει στο εξωτερικό.


Η μόνη συνεισφορά στην εθνική οικονομία είναι οι μισθοί όσων συμπατριωτών μας απασχολούνται στα καταστήματα και τα γραφεία του εν Ελλάδι παραρτήματος του βρετανικού κολοσσού. Καθώς και τα χρήματα που δαπανά για την πολυετή μίσθωση-ανανέωση-επέκταση της άδειας κινητής τηλεφωνίας (ενδεικτικά η Vodafone προσφάτως κατέβαλε 168,5 εκατομμύρια ευρώ). Ποσά αμελητέα μπροστά στην κερδοφορία 151 εκατ. ευρώ στο Ά εξάμηνο του 2011, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος. Παρ'όλα αυτά η διοίκηση του Ομίλου Vodafone αποφάσισε (προληπτικά?) να προχωρήσει σε απομείωση της αξίας της επένδυσής της στην Ελλάδα κατά 450 εκατ. στερλίνες (βλ. ιστότοπο TelecomNews.gr, http://www.telecomnews.gr/2011/11/vodafone-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%B7-151-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-e-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF/).



Η ίδια η Vodafone Hellas, σε μία προσπάθεια να αιτιολογήσει την πολιτική της, διευκρίνισε ότι 'Για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο Όμιλος Vodafone εφαρμόζει στο πλαίσιο της λειτουργίας του, ως συνήθη πρακτική παγκοσμίως, σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, στην Ασία, και στην Αφρική, τη διαχείριση των διαθεσίμων μετρητών σε κεντρικό επίπεδο. Η σχετική πρακτική ουδεμία σχέση έχει με τις οικονομικές συνθήκες της Ευρώπης ή της Ελλάδας'.



Οπότε δεν πρόκειται για συγκυριακό λάθος αλλά για σταθερή πρακτική! Η επίσημη εξήγηση, αντί να τους καλύψει, τους εξέθεσε περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου