Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΑΧΝΕΙ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ

Το πολιτικό κόμμα με τα πλουσιότερα στελέχη και τα περισσότερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας ξέμεινε από χρήματα. Το ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων του Χρηματιστηρίου (1999), της Siemens (2002-2006), των Ολυμπιακών Αγώνων (2004). Το ΠΑΣΟΚ των Άκη Τσοχατζόπουλου, Θεόδωρου Τσουκάτου, Τάσου Μαντέλη, Στέφανου Μανίκα, Μιχάλη Νεονάκη, Θεόδωρου Πάγκαλου. Το κόμμα των παράνομων επιχορηγήσεων, των καταχρηστικών επιδοτήσεων, των 250 000 συμβασιούχων-ομήρων, των εθνικών εργολάβων-μιντιαρχών-προμηθευτών (Μπόμπολας-Ψυχάρης-Κόκκαλης κ.ά.), των εθνικών φιάσκων (Ίμια, Υπόθεση Αμπντουλάχ Οτζαλάν, Σχέδιο Ανάν), της ραγδαίας εισόδου λαθρομεταναστών, των μαζικών προεκλογικών ελληνοποιήσεων, της υπογραφής του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης-PSI κλπ.



Έχοντας δανειστεί επισήμως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ - επιπροσθέτως της κρατικής ενίσχυσης που του αναλογεί - το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη υποθηκεύσει τις επιχορηγήσεις των μελλοντικών ετών & εκλογικών αναμετρήσεων (έως το 2015) και παρ'όλα αυτά δεν διαθέτει ούτε καν την στοιχειώδη ρευστότητα για τις τρέχουσες, λειτουργικές του ανάγκες. Η ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στη Νέα Δημοκρατία, μιας και οι δύο πυλώνες του δικομματισμού οφείλουν αθροιστικά 253 εκατομμύρια ευρώ. Για το κρίσιμο αυτό θέμα, που άπτεται της διαφάνειας στο δημόσιο βίο καθώς και της ανεξαρτησίας των κομμάτων, έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη (βλ. εφημερίδα 'Καθημερινή', http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_11/12/2011_465823).



Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν ότι στον ιστότοπο του 'Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος' (http://www.pasok.gr/portal/) καλούνται ακόμη και οι άνεργοι να καταβάλουν ετήσια εισφορά 6 ευρώ, εφ'όσον επιθυμούν είτε να εγγραφούν μέλη του ΠΑΣΟΚ είτε (προκειμένου για ήδη μέλη) να ανανεώσουν την συνδρομή τους! Ο 'τιμοκατάλογος' περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες κατηγορίες (http://is.pasok.gr/payservice/) :
- Αγρότες, Εργάτες, Μετανάστες, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, Συνταξιούχοι, Νέοι (έως 25 ετών) = 12 ευρώ
- Εργαζόμενοι & Μισθωτοί (ιδιωτικού και δημοσίου τομέα) = 24 ευρώ
- Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Μισθωτοί και Συνταξιούχοι Τραπεζών = 36 ευρώ
- Έμμισθα Αιρετά Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Αντι-Περιφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Περιφερειακών & Δημοτικών Συμβουλίων) = 100 ευρώ
- Έμμισθα Στελέχη Κράτους (Γενικοί Γραμματείς, Ειδικοί Γραμματείς, Γενικοί Διευθυντές, Σύμβουλοι) = 150 ευρώ
- Υψηλόβαθμα Έμμισθα Στελέχη Κράτους (Πρόεδροι, Διοικητές) & Αιρετά Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι) = 200 ευρώ
- Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές = 400 ευρώ



Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική που αποφάσισαν να χρεώσουν ακόμη και όσους συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ (βλ. εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ', http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4699883). Όπως ανακοίνωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, τα 'μέλη' και οι 'φίλοι' του κόμματος που θα ψηφίσουν για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας θα καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ!



Εν τω μεταξύ, οι (εδώ και μήνες) απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ, τόσο στα κεντρικά γραφεία επί της οδού Ιπποκράτους όσο και στις περιφερειακές οργανώσεις, δημιούργησαν το προσωπικό τους blog όπου περιγράφουν ανάγλυφα το δικό τους αγώνα για επιβίωση και την κοροϊδία που εισπράττουν από τα στελέχη του κόμματος (http://ergazomenoipasok.blogspot.com/).



Η φτώχεια  φέρνει γκρίνια. Ειδικά στις 'δυσλειτουργικές οικογένειες', με κυρίαρχο ρητό το  'Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου