Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Το ότι στην Ελλάδα έχουμε κατ'επίφαση δημοκρατικό πολίτευμα δεν αποτελεί είδηση. Εντούτοις μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας έχουν τόσο ασθενή μνήμη και οι πολιτικοί μας τόσο μεγάλο θράσος. Σαν οι ψηφοφόροι να έχουν συνηθίσει τη διαπλοκή, το ψέμα, την κοινωνική αδικία, την ανελευθερία και, αντίστοιχα, σαν οι πολιτευτές να έχουν συνειδητοποιήσει τη δουλοπρέπεια, τη διχόνοια, την αδιαφορία, την ανοησία των εκλογικών 'πελατών' τους.


Πολύς λόγος έχει γίνει για τις δηλώσεις 'πόθεν έσχες' των Ελλήνων βουλευτών. Στις 20 Δεκεμβρίου 2011, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης τόσο της Επιτροπής Ελέγχου όσο και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναρτήθηκαν για πρώτη φορά οι προαναφερθείσες δηλώσεις βουλευτών & ευρωβουλευτών στον ιστότοπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αφορούσαν το Οικονομικό Έτος 2010, δηλαδή επρόκειτο για δηλώσεις που υποβλήθησαν μεν το 2010 αλλά περιέγραφαν την περιουσιακή κατάσταση που ίσχυε το 2009 (αποκαλούμενο και ως 'Έτος Χρήσης').


Όπως μάλιστα ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Βουλής, 'Σημειώνεται ότι η ανάρτηση στο διαδίκτυο των «πόθεν έσχες» αποτελούσε δέσμευση του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του.' (http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Deltia-Typou/?press=5b0e9fab-de40-4032-a4da-e1655f82195c).



Η δέσμευση του κ. Πετσάλνικου διήρκεσε περίπου δύο μήνες. Εν συνεχεία, η προσήλωση στη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον αντικαταστάθηκε από την μυστικοπάθεια και την συντεχνιακή λογική των 'εκπροσώπων του έθνους'.



Οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν είναι πλέον διαθέσιμες στον Έλληνα πολίτη. Αφαιρέθηκαν από τον ιστότοπο της Βουλής. Πραγματοποιώντας αναζήτηση στο Google, υπάρχει ακόμη η δυνατότητα εύρεσης της προσωρινά αποθηκευμένης σελίδας (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_u4F7gzG1WYJ:pothen.hellenicparliament.gr/+&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr). Όμως το Google ανανεώνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα τον κατάλογο αποθηκευμένων ιστοσελίδων του, οπότε η πλήρης αδυναμία πρόσβασης στα περιουσιακά στοιχεία των 'εθνοσωτήρων' είναι απλώς ζήτημα χρόνου.


Δυστυχώς για τους Έλληνες βουλευτές & ευρωβουλευτές, αρκετοί ιστότοποι και blogs έχουν κρατήσει αντίγραφα των επίμαχων στοιχείων. Ομοίως πράξαμε και εμείς. Όποιος αναγνώστης μας θελήσει να ενημερωθεί για τις 'Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης Χρήσης 2009', αρκεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail  skandaloblog@freemail.gr  και εμείς θα του αποστείλουμε τον αναλυτικό (αλφαβητικό) πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου