Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Ενώ η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.) του Φώτη Κουβέλη καταψήφισε τη Νέα Δανειακή Σύμβαση-PSI, καταγγέλοντάς την ως αναποτελεσματική και εθνικά ζημιογόνα, εντούτοις καταδίκασε το αριστερό κόμμα του Γερμανικού Κοινοβουλίου Die Linke επειδή έπραξε ακριβώς το ίδιο!




Η ανακοίνωση της 28ης Φεβρουαρίου 2011 του υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Γεράσιμου Γεωργάτου, ανέφερε χαρακτηριστικά: 'Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Aριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.'


Σημειώνεται πως το Die Linke αιτιολόγησε την καταψήφιση του Μνημονίου 2, αναφερόμενο στα μέτρα σκληρής λιτότητας που θα επιφέρουν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και (ως εκ τούτου) πρέπει να αντικατασταθούν από πιο δίκαιες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.


Μόλις έγινε αντιληπτό το 'φιάσκο', η ΔΗΜ.ΑΡ. έσπευσε να εξαφανίσει τη δήλωση από τον επίσημο ιστότοπο του κόμματος (http://www.dimokratikiaristera.gr/home/press) και, εν συνεχεία, ανήρτησε 'διευκρινιστική δήλωση' του κ. Γεράσιμου Γεωργάτου βάσει της οποίας: 'Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας θέλω να διευκρινίσω ότι η επικριτική ανακοίνωσή μου για την ψήφο της Αριστεράς στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, η οποία από λάθος συνοδεύτηκε με την ιδιότητά μου ως υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος, απηχεί αυστηρά προσωπικές μου απόψεις και όχι την επίσημη θέση της ΔΗΜ.ΑΡ.'


Το σχετικό link είναι το ακόλουθο http://www.dimokratikiaristera.gr/epikairotita/katalogos-deltion-graf-typou/2906-diefkrinistiki-dilosi-tou-gerasimou-georgatou-melous-tis-e-e-tis-dimar-gia-ti-stasi-tou-die-linke-sti-germaniki-vouli.


Η αρχική δήλωση εις βάρος του Die Linke αναμεταδώθηκε από πολλά sites & blogs, όπως το 'Iskra.gr' (http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6800:die-linke-&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279).


Ουδείς περίμενε σοβαρότητα από το καιροσκοπικό κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος με αοριστολογίες και συνονθύλευμα ιδεολογιών προσπαθεί να παραστήσει τον 'ηγέτη' και να διασφαλίσει το μελλοντικό του εισόδημα ως βουλευτής. Απλά δεν αναμέναμε να το επιβεβαιώνει τόσο συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου