Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 200 000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος έχει διατελέσει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τέως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου από το 2006 έως το 8ο Συνέδριο (2008). Από τον Μάρτιο του 2008 ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος (http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c108a135-0b26-4189-a797-7431fd708bf4).


Από την προσωπική ιστοσελίδα του κ. Γερουλάνου (http://www.yeroulanos.gr/) πληροφορούμαστε ότι είναι υποψήφιος βουλευτής Ά Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες γενικές εκλογές του 2012.



Ο Παύλος Γερουλάνος δεν έχει ποτέ διεκδικήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Δεν έχει εκλεγεί δήμαρχος, νομάρχης ή βουλευτής. Λογίζεται ως άνθρωπος που ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα χάρη στην μακροχρόνια προσωπική του γνωριμία με τον τέως Πρωθυπουργό. Θέλοντας να αποτινάξει τον υποτιμητικό τίτλο του 'κηπουρού', να ανασκευάσει την αρνητική εικόνα που τον συνοδεύει εξαιτίας των αλλεπάλληλων κλοπών αρχαιολογικών θησαυρών και έργων τέχνης από τα Μουσεία που υποτίθεται πως επιβλέπει και να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχούς έκβασης της προεκλογικής του εκστρατείας, ο κ. Γερουλάνος ξεκίνησε τις 'στοχευμένες' επιχορηγήσεις.



Πιο πρόσφατο παράδειγμα η επιχορήγηση ύψους  200 000  ευρώ προς το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου (ευρύτερα γνωστό ως 'Θεατρικό Μουσείο'). Το εν λόγω 'αυτοτελές Ίδρυμα Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου' (όπως αναγράφεται στον ιστότοπό του, http://www.theatremuseum.gr//index.php) στεγάζεται σε δύο κτίρια. Εξ αυτών, το κεντρικό οίκημα είναι το παραχωρηθέν υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων και το επιβοηθητικό είναι ένα μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Καραμανλάκη 7.


Το Θεατρικό Μουσείο απασχολεί 14 υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, καταγγέλοντας με σκληρές εκφράσεις το Υπουργείο Πολιτισμού. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει 5577 υπογραφές (http://www.gopetition.com/petitions/%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5.html).


Η κινητοποίηση των εργαζομένων του Θεατρικού Μουσείου έχει ως χρονική αφετηρία τον Απρίλιο του 2011. Εντούτοις, μόλις πριν από δύο εβδομάδες ελήφθη η σχετική απόφαση επιδότησης από τον Παύλο Γερουλάνο. Έναν δηλαδή μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές...




Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Προγράμματος 'Διαύγεια', με ΑΔΑ (= Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β4ΩΡΓ-8ΘΝ. Το link είναι το http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada/%CE%924%CE%A9%CE%A1%CE%93-8%CE%98%CE%9D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου