Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΖΑΙΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Μία εξόφθαλμη περίπτωση κομματικής τακτοποίησης 'συναδέλφου' δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο Υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ρέππας, όρισε το δημοσιογράφο Ιωάννη Μπαζαίο επικεφαλήν του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων.



Ο Γιάννης Μπαζαίος, εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ, http://www.espit.gr/?page_id=5) με τη δημοσιογραφική παράταξη 'Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων' (http://ekinisi.wordpress.com/about/), έχει και στο παρελθόν απασχοληθεί σε Γραφείο Τύπου Υπουργείου. Πρόκειται για το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (όπως άλλωστε αναγράφεται στο σύντομο βιογραφικό του κ. Μπαζαίου, βλ. http://ekinisi.wordpress.com/2010/02/02/ekd2010cvs/). Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη πρόσληψη του κ. Μπαζαίου σε Γραφείο Τύπου Υπουργείου συνέβησαν εντός της πρόσφατης διετούς διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (2009-2011). Μάλιστα ο τερματισμός των καθηκόντων του στο Υπουργείο Υποδομών και η ανάληψη ιδίων καθηκόντων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμπίπτουν με την αντίστοιχη μετακίνηση του Δημήτρη Ρέππα κατά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011.




Αυτό που δημιουργεί περαιτέρω ερωτηματικά είναι τα κριτήρια με τα οποία απεφασίσθη η πρόσληψη του κ. Γιάννη Μπαζαίου. Τόσο από πλευράς συνδικαλιστικής ηθικής όσο και από άποψης επαγγελματικής εμπειρίας. Εξηγούμαστε. Ως Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΗΤ αποπειράθηκε να εκδιώξει από την αίθουσα του Ξενοδοχείου Athens Imperial, όπου πραγματοποιείτο η ετήσια εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου, δόκιμα μέλη του σωματείου καθώς και ανασφάλιστους συναδέλφους εργαζομένους (που λόγω της 'μαύρης εργασίας' δεν έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ιδιότητα μέλους της ΕΣΠΗΤ). Για το αληθές των γραφομένων, μπορείτε να ανατρέξετε στο blog 'ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ', http://katalipsiesiea.blogspot.com/2010/05/blog-post_9416.html. Όσον αφορά τα τυπικά προσόντα του κ. Μπαζαίου, αυτά εξαντλούνται στην παρελθούσα αρθρογραφία του σε περιοδικά όπως το 'Car & Truck' (http://www.car-truck.gr/article.php?ID=420), το '4Τροχοί' και το 'Διατροφή & Υγεία'. Το τελευταίο εκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο 'Εκδόσεις Μπαζαίος' (http://ekdoseis-bazaios.gr/). Σε μια εποχή που άτομα όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Δημοσθένης Λιακόπουλος διατηρούν εκδοτικό οίκο, δεν εκπλήσσει που και ο Γιάννης Μπαζαίος έχει συστήσει τη δική του επιχείρηση. Στο βιογραφικό του επίσης αναφέρεται προϋπηρεσία σε εφημερίδες (όπως η 'Ημερησία' και η 'Ναυτεμπορική'), εντούτοις δεν κατέστη δυνατό να εντοπίσουμε κάποιο άρθρο του στα αντίστοιχα ηλεκτρονικά αρχεία.



Παρ'όλα αυτά, ο κ. Μπαζαίος δεν προσελήφθη απλώς στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά επιπροσθέτως τέθηκε 'Υπεύθυνος' της όλης λειτουργίας της εν λόγω  υπηρεσίας/υποδιεύθυνσης. Η σχετική απόφαση, με ΑΔΑ (=Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) ΒΟΝ2Χ-ΟΣΧ και Αριθμό Πρωτοκόλλου ΔΙΔΚ/26334, είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του Προγράμματος 'Διαύγεια' (http://et.diavgeia.gov.gr/f/min-reform-egov/ada/%CE%92%CE%9F%CE%9D2%CE%A7-%CE%9F%CE%A3%CE%A7).



Η Σύμβαση Μίσθωσης Υπηρεσιών, με ΑΔΑ (=Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) 45Β2Χ-Ο17 και Αριθμό Πρωτοκόλλου ΔΙΔΚ/15136, είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://et.diavgeia.gov.gr/f/min-reform-egov/ada/45%CE%922%CE%A7-%CE%9F17. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα, ο βασικός μηνιαίος μισθός του κ. Μπαζαίου ανέρχεται σε 2358 ευρώ. Ο βασικός μισθός προσαυξάνεται με 'τα προβλεπόμενα από την αριθμ. 30985/2008 (ΦΕΚ 2554/Β/17-12-2008) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Όροι αμοιβής και εργασίας των με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Δημοσιογράφων που υπηρετούν στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.», επιδόματα', τα οποία όμως δεν προσδιορίζονται αναλυτικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου