Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ


Ο Υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, συγκαταλέγεται στους αγαπημένους προσκεκλημένους των ΜΜΕ. Είναι άξιο απορίας πότε βρίσκει χρόνο για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ως προς τον κοινωνικά κρίσιμο τομέα της Υγείας. Ακόμη πιο εύλογο είναι το ερώτημα περί των προσόντων με τα οποία ο κ. Λοβέρδος επελέγη από τον τέως Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως Υπουργός Υγείας - θέση την οποία διετήρησε κατά την μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου - καθώς ο ίδιος είναι Συνταγματολόγος.


Ακολουθώντας τις επιταγές της Τρόικας και τις προβλέψεις του Μνημονίου, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποβάθμισε ακόμη περισσότερο τον ήδη προβληματικό τομέα ευθύνης του. Αυτό δεν αναιρεί το όργιο σπατάλης και 'μαύρου' χρήματος που είχαν καθιερώσει ιατροί, Διοικητές Νοσοκομείων, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, εισαγωγείς ιατρικών μηχανημάτων & φαρμακευτικού υλικού ή και απλοί πολίτες. Η όποια όμως βελτίωση σημειώθηκε στα φαινόμενα παρανομίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος οφείλεται στην ασφυκτική πίεση των ξένων δανειστών της Ελλάδας, με τους εγχώριους πολιτικούς παράγοντες να έχουν μόνο διεκπεραιωτικό ρόλο.


Μόλις μία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές της 6 Μαΐου 2012 ξεκίνησαν έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ    (= Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, http://www.keelpno.gr/) στους ως επί το πλείστον παράνομους οίκους ανοχής της Αθήνας. Η λειτουργία των περισσοτέρων εξ αυτών ήταν γνωστή στις τοπικές δημοτικές και αστυνομικές αρχές, εντούτοις οι επίσημοι φορείς είτε αδιαφορούσαν είτε παρείχαν προστασία έναντι μεριδίου των κερδών.


Οι έλεγχοι απεκάλυψαν οροθετικές ιερόδουλες και απεφασίσθη, δήθεν χάριν της δημόσιας υγείας, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους και των λοιπών προσωπικών τους στοιχείων (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης ή ιθαγένεια, όνομα πατρός και μητρός, τόπος κατοικίας). Παράλληλα συνελήφθησαν και παραπέμφθησαν στη Δικαιοσύνη, όπου τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών. Δίχως να ληφθεί υπ'όψην εάν οι συλληφθείσες είχαν γνώση του μεταδοτικού τους νοσήματος ή εάν τελούσαν εν αγνοία.


Για τους πολυάριθμους πελάτες τους (8000 τηλεφωνήματα έχει δεχθεί μέχρι στιγμής το ΚΕΕΛΠΝΟ, βλ. εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ', http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4721211) που επέμεναν στην μη χρήση προφυλακτικού και ήταν διατεθειμένοι να καταβάλουν υψηλότερο αντίτιμο προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους, ουδεμία πληροφορία έχει διαρρεύσει. Ούτε έχει ασκηθεί ανάλογη δίωξη επειδή έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι είναι στατιστικώς βέβαιο πως αναμεσά τους περιλαμβάνονται τόσο 'οικογενειάρχες' όσο και άτομα σε κάποιου είδους προσωρινή σχέση.



Όσο για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο πολυπράγμων Υπουργός είχε την χαρά και την ικανοποίηση να φιλοξενείται καθημερινά στα καθεστωτικά ραδιοτηλεοπτικά & έντυπα μέσα ενημέρωσης, διαφημίζοντας το 'έργο' του λίγες ημέρες πριν τη λαϊκή ετυμηγορία.



Επειδή όμως δεν έχουν μάθει όλοι να μεταχειρίζονται τους ανθρώπους - και ειδικά τους ασθενείς - ως κρέας, η 'διαφημιστική εκστρατεία' Λοβέρδου με συμπρωταγωνιστή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκάλεσε την αντίδραση εγχώριων και ξένων φορέων.




Ανακοίνωση εξέδωσαν - μεταξύ άλλων - ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος 'Θετική Φωνή' (http://positivevoicegr.blogspot.com/2012/05/v-behaviorurldefaultvml-o.html), ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ (http://www2.keelpno.gr/blog/?p=1814), η ΕΣΗΕΑ (http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2012/05/09.htm), ο Συνήγορος του Πολίτη (http://www.synigoros.gr/?i=human-rights.el.adeies_askisis.66718) και η Διεθνής Αμνηστία (http://www.amnesty.org.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD). Όλα τα κείμενα υπογραμμίζουν τη μικροπολιτική 'λογική' και την εκμετάλλευση της δυστυχίας ασθενών συμπολιτών μας σε μία χυδαία επίδειξη του (ουσιαστικά ανύπαρκτου) έργου των Υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Λοβέρδου & Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι οποίοι υποτίθεται πως είναι σοσιαλιστές, μιας και ανήκουν στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ). Άλλωστε στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου