Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (SECURITY)

Αναγνωρίζοντας έμμεσα την ακαταλληλότητα των υπαλλήλων της αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας BRINKS-HERMES (http://www.brinksinc.com/) αλλά και της αντίστοιχης βρετανικής πολυεθνικής GROUP 4 SECURICOR (http://www.g4s.com/) που απασχολούνται αμφότεροι στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 'Ελευθέριος Βενιζέλος', η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέλαβε την επιμόρφωσή τους μέσω ειδικών σεμιναρίων.


Στην περίπτωση της BRINKS-HERMES, το σεμινάριο αφορούσε 'θέματα ασφάλειας αερομεταφορών' και διεκπεραιώθηκε από τους δημοσίους υπαλλήλους Μεσίρη Ιωάννη, Κοντοπούλου Αργυρώ, Λιανό Φώτη και Ακριτανάκη Κωνσταντίνα. Είχε χρονική διάρκεια 10 ημερών (1-10/06/2011) και επιβάρυνε το Ελληνικό Δημόσιο με 4611 ευρώ. Η σχετική απόφαση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Προγράμματος 'Διαύγεια' με ΑΔΑ(= Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β49Κ1-ΚΚΙ και Αριθμό Πρωτοκόλλου Δ11/Α/14635/6935 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/%CE%9249%CE%9A1-%CE%9A%CE%9A%CE%99).



Στην περίπτωση της GROUP 4 SECURICOR, το σεμινάριο αφορούσε 'θέματα άσκησης ελέγχου ασφάλειας επιβατών, χειραποσκευών και αποσκευών' και διεκπεραιώθηκε από τις δημοσίους υπαλλήλους Λουκίδου Αναστασία και Κοντοπούλου Αργυρώ. Είχε χρονική διάρκεια 2 ημερών (16-17/05/2011) και επιβάρυνε το Ελληνικό Δημόσιο με 384 ευρώ. Η σχετική απόφαση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Προγράμματος 'Διαύγεια' με ΑΔΑ (= Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β49Κ1-03Ψ και Αριθμό Πρωτοκόλλου Δ11/Α/14631/6938 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/%CE%9249%CE%9A1-03%CE%A8).




Δηλαδή το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αφ'ενός δεν έχει την απαίτηση το προσωπικό των συνεργαζόμενων εταιρειών Security να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση προτού υπογραφεί η Σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των προαναφερθέντων πολυεθνικών ομίλων κι αφ'ετέρου χρεώνεται την απαιτούμενη επιμόρφωση. Πρόκειται αναμφισβήτητα περί παγκόσμιας πρωτοτυπίας.




Ας σημειωθεί πως και οι δύο αποφάσεις φέρουν την υπογραφή του Αναπληρωτή Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών Σεραφείμ Ζαρκάδα και ελήφθησαν επί υπουργίας Μάκη Βορίδη της μεταβατικής κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου