Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Ο 'τηλεοπτικός' πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με πρόφαση τον εξορθολογισμό του συστήματος δημόσιας υγείας, κατόρθωσε σε δύο μόλις χρόνια να καταστρέψει τον τομέα ευθύνης του, προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών αλλά και των ασφαλιστικών εταιρειών.


Προσέχοντας μόνο την προβολή της δημόσιας εικόνας του, ισχυριζόταν ανά διαστήματα σε συνεντεύξεις του στα καθεστωτικά ΜΜΕ πως μείωσε το κόστος της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης και περιόρισε τη διαφθορά. Ουδείς δύναται να αμφισβητήσει τα 'κακώς κείμενα' στον ευρύτερο χώρο της υγείας. Υπερσυνταγογράφηση, εικονικές ιατρικές επισκέψεις, εικονικές χειρουργικές επεμβάσεις, υπερκοστολόγηση νοσοκομειακών προμηθειών, φακελάκια-γρηγορόσημα, φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή συνθέτουν το σκηνικό διαφθοράς και σπατάλης που υπηρέτησαν πολλοί επίορκοι ιατροί και φαρμακοποιοί. Κανονικά η θέση όλων αυτών είναι στην φυλακή αντί να συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται εντός του κοινωνικού συνόλου. Η όποια δημοσιοποίηση σκανδάλων καθώς και ο όποιος περιορισμός των ατασθαλιών δεν οφείλονται όμως στον Ανδρέα Λοβέρδο. Αντιθέτως αποτελούν επιτυχία της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων των ξένων δανειστών της Ελλάδας.



Ο Ανδρέας Λοβέρδος, καίτοι δεν έχει την παραμικρή σχέση με επαγγέλματα υγείας, όντας νομικός (και δη συνταγματολόγος), ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Υγείας. Τα προσόντα του συνοψίζονταν στην προσωπική του φιλία με τον Γιώργο 'Λεφτά Υπάρχουν' Παπανδρέου. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την εμφυλιακής (ή, ορθότερα, γκανγκστερικής) λογικής προειδοποίηση του κ. Λοβέρδου τον Ιανουάριο του 2012 πως 'Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην υπάρχει μακελειό. Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία: Από εκεί που πηγαίνει προς το να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό' (βλ. Skai.gr, http://www.skai.gr/news/politics/article/192418/loverdos-gia-elstat-an-peirahthei-o-papandreou-tha-ginei-makeleio/) ???  Ποιος δύναται επίσης να ξεχάσει τις αιχμές του κ. Λοβέρδου, κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική ασυλία και το Νόμο του Ευάγγελου Βενιζέλου περί Μη Ευθύνης Υπουργών, κατά του οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, επειδή ο τελευταίος ερευνούσε το σκάνδαλο των πλαστών στατιστικών δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ., http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE) επί ηγεσίας του Ανδρέα Γεωργίου (έτερου προσωπικού φίλου του κ. Παπανδρέου και πρώην στελέχους του ΔΝΤ) ???



Το πιο πρόσφατο λοιπόν κατόρθωμα του κ. Λοβέρδου ήταν η έλλειψη αντικαρκινικών φαρμάκων. Μόλις έναν μήνα αφότου διαλύθηκε το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα, τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετώπισαν πρωτοφανείς ελλείψεις σε αντικαρκινικά σκευάσματα! Ο 'Υπουργός-γλάστρα' Ανδρέας Λοβέρδος δεν είχε φροντίσει για την ύπαρξη ενός ελάχιστου αποθέματος φαρμακευτικού υλικού για τις τρέχουσες ανάγκες των καρκινοπαθών συμπολιτών μας!



Οι ελλείψεις δεν περιορίζονται μόνο στα αντικαρκινικά φάρμακα. Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στα σκευάσματα για διαβητικούς αλλά και σε απλό ιατρικό υλικό όπως οι γάζες και το αντισηπτικό υγρό.



Ο επαγγελματίας ψεύτης και συκοφάντης πρώην Υπουργός Υγείας έσπευσε να αποδώσει ευθύνες (!) για την εγκληματική του παράλειψη αφ'ενός στην ακυβερνησία (έπειτα του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου 2012) και αφ'ετέρου στην (ουσιαστικά αυθαίρετη) περικοπή της δόσης βοήθειας προς την Ελλάδα κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ (βλ. City Press, http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=101246). Μάλιστα κατονόμασε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως υπαίτιο της κατάστασης, συνδέοντας την μη τήρηση των οικονομικών δεσμεύσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς την Ελλάδα με το προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς (βλ. Δήλωση 4ης Ιουνίου 2012 του Ανδρέα Λοβέρδου στην προσωπική του ιστοσελίδα, http://loverdos.gr/gr/index.php?Mid=68&Sid=&sub1=1&sub2=1&fCat=&art=2458). Φυσικά δεν απέφυγε άλλη μία προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινής γνώμης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι 'Ο πολίτης πάντως να ξέρει, πως αν όλα δεν πάνε καλά παρόμοια προβλήματα θα έχουμε τον Οκτώβριο με όλα τα φάρμακα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, αφού τα περισσότερα από όλα αυτά τα είδη εισάγονται.'. Κατά τα άλλα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρέσκονται να κατηγορούν την Αριστερά για ψηφοθηρική εκμετάλλευση του σοβαρότατου αυτού θέματος...



Οφείλουμε, τέλος, να διευκρινίσουμε πως ούτε οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ευθύνονται για την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών, μιας και τα δημόσια νοσοκομεία προμηθεύονται απευθείας από τις παρασκευάστριες εταιρείες και τους εν Ελλάδι εισαγωγείς/αντιπροσώπους τους τα επίμαχα σκευάσματα. Συνεπώς η ευθύνη για την έλλειψη κονδυλίων (και κατ'επέκταση φαρμάκων) βαρύνει πρωτίστως τον τέως Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, και δευτερευόντως τον τέως Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.




Ίσως αν ο κ. Λοβέρδος ενδιαφερόταν περισσότερο για το καθήκον που του είχε ανατεθεί καθώς επίσης και για τους πάσχοντες συνανθρώπους του αντί για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και την εξύβριση ολόκληρων επαγγελματικών ομάδων (όπως των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ φρόντισε να αποκαταστήσει την σύζυγό του κα. Πηνελόπη Παπαϊωάννου από την Ολυμπιακή Αεροπορία στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, κάνοντας χρήση του Νόμου 3717/2008 περί μεταφοράς υπαλλήλων της Ο.Α. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), η καθημερινότητα των Ελλήνων ασθενών να ήταν λιγότερο επώδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου