Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ !!!


Ο Χρήστος Ζαχόπουλος έγινε γνωστός από το ροζ dvd που τον απεικόνιζε σε ιδιαίτερες στιγμές με την υφισταμένη του Εύη Τσέκου. Κατά τη διάρκεια μάλιστα των ερωτικών περιπτύξεων, ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού αναφερόταν απαξιωτικά στο πρόσωπο του πολιτικού του προστάτη και, ταυτοχρόνως, πολιτικού του προϊσταμένου, ήτοι στον Πρωθυπουργό και Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού Κώστα Καραμανλή.


Φωτογραφίες είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα', όντας πολέμιος της κυβέρνησης Καραμανλή και κατά παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, κατόπιν σχετικής εντολής του Θέμου Αναστασιάδη που έδρασε μονομερώς. Αυτό οδήγησε σε οριστική ρήξη με τον έτερο μεγαλομέτοχο της νεοσύστατης εφημερίδας, το δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ο τρίτος μέτοχος του 'Πρώτου Θέματος', κ. Τάσος Καραμήτσος, στάθηκε διακριτικά στο πλευρό του Θέμου Αναστασιάδη, όπως άλλωστε έπραξαν και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα μέσω ανακοίνωσης που συνυπέγραψαν. Με την κίνηση των συντακτών, υπαγορευθείσα από τον Θέμο Αναστασιάδη με αντάλλαγμα τη βιωσιμότητα του εντύπου και, κατά συνέπεια, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, συνετάχθη και ο εκπρόσωπός τους στην ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφος Σπύρος Γκουτζάνης (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=186319). Ο κ. Γκουτζάνης απασχολείται παράλληλα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ, http://www.ana.gr/plain.php?id=104) ενώ έχει εργαστεί και στο περιοδικό Fantomas (http://www.fantomas.gr/tautotita.html), όντας συνειδητά και διαχρονικά πολυθεσίτης εις βάρος των χιλιάδων ανέργων του δημοσιογραφικού κλάδου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η  αποκάλυψη / καταγγελία  του blog 'Άνεργοι Δημοσιογράφοι' πως ο Σπύρος Γκουτζάνης 'τσέπωνε μέχρι πρότινος τον μισθό (του ΑΠΕ) εξ αποστάσεως' (http://anergoidimosiografoi.blogspot.gr/2011/05/blog-post_2073.html).


Με αφορμή το ροζ σκάνδαλο άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες της ασύδοτης επαγγελματικής δραστηριότητας του Χρήστου Ζαχόπουλου. Ενδεικτικό είναι πως ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Πέτρος Τατούλης, είχε επανειλημμένως συγκρουσθεί με τον προσωπικό φίλο του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μιας και ο κ. Ζαχόπουλος απολάμβανε υπερεξουσιών και έλλειψης στοιχειώδους ελέγχου ως προς τις αποφάσεις χρηματοδότησης μη κυβερνητικών οργανώσεων (πχ. τοπικών - υπαρκτών ή μη - πολιτιστικών συλλόγων), πρόσληψης συμβασιούχων (κυρίως θηλέων) και  αποχαρακτηρισμού / χαρακτηρισμού  κτιρίων ή οικοπέδων ως  ιστορικής ή αρχαιολογικής σημασίας.


Η ιδιότυπη πολιτική και δικαστική ασυλία που απολάμβανε ο Χρήστος Ζαχόπουλος συνεχίστηκε και επί Υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη (ευρύτερα γνωστού για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου), με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού να διαχειρίζεται πλέον και τους ευρωπαϊκούς πόρους του ΄Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.vimafm995.gr/relatedarticles/article/?aid=228114).



Ως προς την υπόθεση συναισθηματικής εμπλοκής με την υφισταμένη του, κα. Εύη Τσέκου, πρόκειται περί ξεκάθαρης περίπτωσης κατάχρησης εξουσίας για την ικανοποίηση των αρρωστημένων σεξουαλικών ορέξεων του δήθεν 'οικογενειάρχη' Χρήστου Ζαχόπουλου. Εν ολίγοις έταξε στην πανεπιστημιακής μόρφωσης συμβασιούχο υπάλληλο την μελλοντική μονιμοποίησή της και ουδέποτε φυσικά εκπλήρωσε την υπόσχεσή του.



Ευθύνη για την απόπειρα συναλλαγής έχει και η κα. Τσέκου αλλά ο πρωταρχικός υπαίτιος είναι ο κατέχων την εξουσία. Ο δρων εκ θέσης ισχύος έχει τόσο νομική όσο και ηθική υπαιτιότητα. Όσον αφορά τον Θέμο Αναστασιάδη, με προϋπηρεσία στη διεύθυνση της αθλητικής εφημερίδας 'Πρωταθλητής' την περίοδο που το σύνολο των οπαδικών εντύπων φιλοξενούσαν πρωτοσέλιδα φανατισμού και υποκίνησης βίαιων επεισοδίων, πραγματοποίησε συνάντηση με το Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γιάννη Ανδριανό όπου του παρέδωσε το επίμαχο υλικό. Τον εκδότη / δημοσιογράφο / παρουσιαστή υπέδειξε ως 'κομιστή του dvd' ο ίδιος ο κ. Ανδριανός. Άξια απορίας η συμπεριφορά του Θέμου Αναστασιάδη, καθώς αφ'ενός είχε αφιερώσει πληθώρα πρωτοσέλιδων στα πολλαπλά σκάνδαλα της διακυβέρνησης Καραμανλή κι αφ'ετέρου επέλεξε δίχως κανένα (φαινομενικά) αντάλλαγμα να παραδώσει το προϊόν υποκλοπής (στιγμιότυπα του οποίου είχε δημοσιεύσει μόλις πριν από μερικές μέρες) στην κυβέρνηση!



Άλλη μία εκπληκτική 'σύμπτωση' είναι ότι την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, ο Θέμος Αναστασιάδης τελούσε υπό έρευνα για χρηματικό ποσό (αγνώστου προελεύσεως) ύψους 5,25 εκατομμυρίων ευρώ που κατετέθη στον τραπεζικό του λογαριασμό. Έως σήμερα, ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΣΔΟΕ) αλλά ούτε και του έχει επιβληθεί κάποια ποινή, καθώς η υπόθεση παραμένει εκκρεμής από το 2008 (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=186319).



Σε αυτό το σημείο δεν γίνεται να παραλείψουμε τον 'εκλεκτό' συνάδελφο Δημήτρη Καμπουράκη, εργαζόμενο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο οποίος ομολόγησε σε καταγραφόμενη (εν αγνοία του) τηλεφωνική συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο πως όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα του τηλεοπτικού σταθμού Mega ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του dvd. Κορυφαία η ατάκα του Καμπουράκη πως 'ο Ζαχόπουλος ήταν από την ομάδα των καθηγητών που πήρε τη Νατάσα (Παζαΐτη = σύζυγο του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή) ως νηπιαγωγό και την έκανε χειρούργο' ! Όταν εκλήθη τόσο ο ίδιος όσο και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, κα. Όλγα Τρέμη, από την Εισαγγελεία Αθηνών να καταθέσουν για την πολύκροτη υπόθεση, ο μεν Καμπουράκης ισχυρίστηκε ότι αστειευόταν (ΧΑ ΧΑ ΧΑ - σας έπεισε, ε?), η δε Τρέμη ότι δεν είχε απολύτως καμία γνώση πέραν των όσων της εκμυστηρεύθηκε ο  δικηγόρος / εργατολόγος  Χρήστος Νικολουτσόπουλος (εκπροσωπώντας την κα. Τσέκου).


Στο πλευρό του Χρήστου Ζαχόπουλου, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν συνειδητοποίησε ότι επίκειται η αποκάλυψη του σκανδάλου, βρέθηκε η σύζυγός του, κα. Πέρσα Ζαχοπούλου, παρά την εξωσυζυγική του σχέση και τον εν γένει οικογενειακό τους διασυρμό. Εντέλει η κοινή γνώμη επικεντρώθηκε στην προσωπική διάσταση της υπόθεσης και αμέλησε τις οικονομικές και πολιτικές πτυχές. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαχόπουλος είναι απλά ένας φιλόλογος. Εντούτοις, οι διαπροσωπικές του σχέσεις με το ζεύγος Καραμανλή επέτρεψαν την ανέλιξή του στον θώκο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και στην αυτοπροβολή του ως Συμβούλου του Πρωθυπουργού (βλ. εφημερίδα 'Έθνος', http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=224395&tag=8334). Ο Κώστας 'Σεμνά & Ταπεινά' Καραμανλής είχε - κατά τα φαινόμενα και με την ασφάλεια της ιστορικής απόστασης - πολύ σοβαρά κριτήρια επιλογής συνεργατών...



Τελικά σε δίκη παραπέμφθησαν οι κάτωθι: Εύη Τσέκου, Χρήστος Νικολουτσόπουλος, Θέμος Αναστασιάδης και Γιάννης Μακρυγιάννης (δημοσιογράφος στο 'Πρώτο Θέμα'). Μόλις πριν ένα μήνα (12/06/2012) ο Χρήστος Ζαχόπουλος υποστήριξε στην κατάθεσή του πως 'Είχα πάρει την απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση Καραμανλή. Έκλεισα τα μάτια μου και πέφτοντας έκανα μια προσευχή ζητώντας συγνώμη... Ουσιαστικά μεθοδεύτηκε να βρεθεί η Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον με σκοπό όχι μόνο να πλήξουν εμένα, αλλά και να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα. Εκτιμώ πως η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα που ήθελαν να την βλάψουν.' (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/society/article/?aid=461980)



ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΗΡΞΕ ΕΓΧΩΡΙΑ  Ή / ΚΑΙ  ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΕΘΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ?!



Προφανώς ο κ. Ζαχόπουλος δεν έχει αναρρώσει διανοητικά πλήρως από την πτώση του, παρά τα έτη που μεσολάβησαν. Όσο δε για τον Κώστα Καραμανλή, μάλλον ήταν ο Έλληνας John Fitzgerald Kennedy και όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις (με την εξαίρεση της Ρωσίας) και τα κατεστημένα συμφέροντα ήθελαν να τον ξεφορτωθούν, τρομαγμένοι από το πολιτικό και μεταρρυθμιστικό του έργο!



Σε μία τελευταία εξέλιξη, ενδεικτική της βρωμιάς που επικρατεί στην πολιτική αλλά και στη δημοσιογραφία, ο Χρήστος Ζαχόπουλος υπέβαλε δήλωση παραίτησης από Πολιτική Αγωγή κατά των δημοσιογράφων Θέμου Αναστασιάδη και Γιάννη Μακρυγιάννη. Αιτείται δηλαδή την αθώωση τους. Δεν έπραξε όμως αναλόγως για την Εύη Τσέκου και τον Χρήστο Νικολουτσόπουλο. Στην γραπτή δήλωσή του ο κ. Ζαχόπουλος αναφέρει:
'Όσον αφορά το ζήτημα ότι παρέδωσε στον κ. Ανδριανό το dvd δεν έχω προσωπική αντίληψη και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω. Στην υποτιθέμενη περίπτωση που ήθελε να υποτεθεί ότι η υλική πράξη της παράδοσης έγινε από το Θ. Αναστασιάδη, δηλώνω βεβαίως και κατηγορηματικώς, γνωρίζοντας την ποιότητα του δημοσιογράφου ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά μου δεδομένα. Αντίθετα, θεωρώ ότι διαισθανόμενος ότι κάποιοι ήθελαν ν' ασκήσουν επιρροή πάνω μου για να επηρεάσουν την πολιτική μου δραστηριότητα, απευθύνθηκε στο κατ' εξοχή αρμόδιο πρόσωπο, τον κ. Ανδριανό, έχοντας συναίσθηση για να προστατευτεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά'. (βλ. εφημερίδα 'Καθημερινή', http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/07/2012_451276)



Ο Χρήστος Ζαχόπουλος γνωρίζει την 'ποιότητα του δημοσιογράφου' Θέμου Αναστασιάδη και είναι πεπεισμένος πως απέβλεπε στο να 'προστατευτεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά' !!!


Μάλλον επείσθη για το ήθος του Αναστασιάδη αντικρίζοντας τον εαυτό του ξεβράκωτο στο εξώφυλλο του 'Πρώτου Θέματος'...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου