Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Για πολλοστή φορά η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιδίδεται σε 'πόλεμο ανακοινώσεων' κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.


Αφορμή στάθηκε μία 'είδηση' που δημοσιεύθηκε (ανωνύμως φυσικά) στον επίσημο ιστότοπο της εγκληματικής οργάνωσης και αφορούσε δήθεν 'θερμό επεισόδιο' στον Έβρο μεταξύ Ελλήνων συνοριοφυλάκων και Τούρκων στρατιωτών (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ektakto-gegonos-apeiloun-me-thermo-epeisodio-ston-ebro-oi-tourkoi#.UDMJFqPZZ8w). Η Ελληνική Αστυνομία έσπευσε - ως όφειλε - να αποκαταστήσει την αλήθεια, διαψεύδοντας το περιστατικό με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=18901&Itemid=950&lang=). Αυτό όμως δεν άρεσε στους ανθέλληνες οπαδούς του Αδόλφου Χίτλερ επειδή αποκάλυπτε την αφερεγγυότητα και την αισχρή προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής. 



Αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή ειδήσεων και, συχνότερα, η διαστρέβλωση πραγματικών περιστατικών είναι συνήθης τακτική των πατριδοκάπηλων της Χρυσής Αυγής. Γνωρίζουν πως απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο και συνάμα περιορισμένο 'καταναλωτικό' κοινό που δεν χαρακτηρίζεται ούτε από υψηλό βαθμό ευφυΐας ούτε καν από στοιχειώδη μόρφωση.


Συνήθως οι 'ειδήσεις' στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής περνούν απαρατήρητες από το ευρύ κοινό. Αποτελούν εν πολλοίς αντικείμενο εσωτερικού σχολιασμού και κατανάλωσης. Η ειδοποιός διαφορά στην προαναφερθείσα περίπτωση έγκειται στην επίσημη διάψευση από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας.


Ακολουθώντας το δόγμα των απανταχού νεοναζί πως 'η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση', σε συνδιασμό με τις διδαχές του Υπουργού Προπαγάνδας της χιτλερικής Γερμανίας Γιόζεφ Γκαίμπελς περί 'μη παρέκκλισης από το προβαλλόμενο ψέμα', η Χρυσή Αυγή δημοσίευσε ανταπάντηση όπου διέψευδε την Ελληνική Αστυνομία (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apanthsh-sthn-anakoinwsh-ths-el.as#.UDLCqqPZZ8w). Προκειμένου δε να προσδώσει εγκυρότητα στην 'είδηση-παραμύθι', ο επίσης ανώνυμος συντάκτης του δεύτερου κειμένου προέβαινε σε πλήρη 'περιγραφή' του περιστατικού στον Έβρο, δίχως φυσικά να παραθέτει (γραπτές ή διαδικτυακές) πηγές ή επώνυμες μαρτυρίες. Θέλοντας μάλιστα η Χρυσή Αυγή να δικαιολογήσει στα μάτια των απλοϊκών οπαδών της την παρουσία της στο Κοινοβούλιο και τους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν οι εκλεγμένοι βουλευτές της, προχώρησε στην υποβολή ερωτήματος στα πλαίσια της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erwthsh-me-aformh-thn-apeilh-thermou-epeisodiou-ston-ebro#.UDLn2aPZZ8w).



Ίσως η όλη ιστορία να φαντάζει ασήμαντη στον μέσο αναγνώστη του παρόντος ιστολογίου. Όμως είναι η αφορμή για να καταδείξουμε το εξής:

Η Χρυσή Αυγή αυτοδιαφημίζεται ως το αγνό πατριωτικό κόμμα που αγωνίζεται για ένα ασφαλές και εύπορο μέλλον για τους Έλληνες πολίτες. Επανειλημμένως αναπαρήγαγε την επαύριο των εθνικών εκλογών του Μαΐου-Ιουνίου του 2012 την πληροφορία ότι ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε υπέρ της. Αυτό είναι ψέμα. Ή, ορθότερα, είναι μπούρδα. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ' (http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457088), όπου πρωτοχρησιμοποιήθηκε ως τίτλος η επίμαχη εκλογική λεπτομέρεια, το ανώτατο ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή σε ορισμένα εκλογικά τμήματα της Αττικής όπου ψηφίζει μαζικά το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν 24%. Έχοντας τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για τις τάσεις εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος πως φίλα-προσκείμενοι στην νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση είναι σχεδόν αποκλειστικά άνδρες που υπηρετούν στις 'Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης' (ΜΑΤ). Όσον αφορά τους βαθμοφόρους και ειδικά τους Αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), ουδέποτε ασπάστηκαν τα αρρωστημένα 'ιδεώδη' των Χρυσαυγητών, θεωρώντας τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Όντας φύσει συντηρητικοί - όπως άλλωστε και ο συναφής επαγγελματικός κλάδος των Δικαστών - οι Αστυνομικοί κινούνται γύρω από το δίπτυχο Νόμος & Τάξη. Σε αυτό το αξιακό πλαίσιο δεν υπάρχει χώρος ή νομιμοποίηση για αυτόκλητους υπερασπιστές που δρουν ως τραμπούκοι, χουλιγκάνοι, μπράβοι και μαχαιροβγάλτες.



Για όσους αμφιβάλουν, σας υπενθυμίζουμε την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον Ελλήνων Αστυνομικών στην Πάτρα κατά τα πρόσφατα επεισόδια στην Ακτή Δυμαίων (βλ. ePatra.gr, http://www.epatra.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-a/323-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1,-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%82).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου