Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Η ανθελληνική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί, για μία ακόμη φορά, την ένδοξη αρχαία ελληνική ιστορία προκειμένου να αποκομίσει χρήματα και ψήφους.


Με αφορμή την επέτειο της Μάχης των Θερμοπυλών, όπου οι 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (συνεπικουρούμενοι από τους 700 Θεσπιείς του Δημόφιλου, 400 Θηβαίους, 1000 Φωκείς και λοιπές ενισχύσεις που συναποτελούσαν το εκστρατευτικό σώμα των 5500-7500 Ελλήνων πολεμιστών) προέβαλαν ηρωική αντίσταση στον Πέρση Βασιλέα Ξέρξη, η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε ένα ελεεινό πανηγύρι που προσβάλλει τόσο τα ιερά σύμβολα όσο και την μνήμη των πεσόντων.




Με καπνογόνα αθλητικών γηπέδων, με καπελάκια τύπου 'Τζόκεϋ', με ενδύματα που έφεραν αποκλειστικά την ονοματολογία και τα σύμβολα της νεοναζιστικής οργάνωσης, ο περιφερόμενος θίασος της Χρυσής Αυγής μετέτρεψε την ιστορική μνήμη σε προϊόν υποκουλτούρας και πολιτικής διαφήμισης. Αποκαλυπτικά είναι δύο διακριτά στιγμιότυπα όπου Χρυσαυγήτες πατάνε πάνω στο Μνημείο των Θερμοπυλών, ενώ ομοϊδεάτες τους σέρνουν την Ελληνική Σημαία στο χώμα.




Θέλοντας να αξιοποιήσει επικοινωνιακά πλήρως την προαναφερθείσα εκδήλωση, η Χρυσή Αυγή στον επίσημο ιστότοπό της κάνει λόγο για 'χιλιάδες εθνικιστές' (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/timh-se-ekeinous-pou-edwsan-ellhniko-chrwma-sthn-aiwniothta#.UD1wGqPZZ8w). Εντούτοις, το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουν οι ίδιοι οι Χρυσαυγήτες δεν απεικονίζει περισσότερα από 200-250 άτομα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα έξι τουριστικά λεωφορεία που βρίσκονται σταθμευμένα πίσω από το πλήθος. Ακόμη και σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού 'STAR Κεντρικής Ελλάδος' (http://www.dailymotion.com/video/xt2ehk_y-yyyyy-yyyy-yyyy-yyyyyyyyyy_news), ο αριθμός των οχημάτων δεν υπερβαίνει τα 12 ενώ οι συγκεντρωμένοι προσεγγίζουν τα 400-500 άτομα. Η Χρυσή Αυγή επιπροσθέτως επιχειρεί να παρομοιάσει (ή, ορθότερα, να συνδέσει νοηματικά) την Μάχη των Θερμοπυλών με το δικό της (φαντασιακό) αγώνα ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση, το Μνημόνιο και την λαθρομετανάστευση.



Στην εκδήλωση πρωτοστάτησαν οι γνωστές 'τηλεοπτικές γλάστρες' της νεοναζιστικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης. Στον παραληρηματικό λόγο του, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν δίστασε να προσδώσει στους υποστηρικτές του την ιδιότητα των 'Ταγμάτων Εφόδου' και απείλησε ότι 'θα βγουν στους δρόμους και τότε θα δουν (όλοι όσοι δεν συντάσσονται με την Χρυσή Αυγή) τί σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια'. Επίσης επανέλαβε πως αισθάνεται 'σιχασιά και αηδία' εντός του Κοινοβουλίου. Φυσικά δεν αισθάνεται το ίδιο άσχημα όταν εισπράττει την παχυλή βουλευτική αποζημίωση που υποτίθεται πως θα διέθετε για την ανακούφιση άπορων Ελλήνων συμπολιτών μας. Ούτε όταν προσλαμβάνει αμόρφωτους υποτακτικούς του ως μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή (βλ. blog 'Κατάληψη ΕΣΗΕΑ', http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2012/08/blog-post_22.html). Το πιο εξοργιστικό είναι ότι στην Χρυσή Αυγή επετράπη από την Ελληνική Δικαιοσύνη να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές ως πολιτικός σχηματισμός. Η ευθύνη για όλα τα αδικήματα που έχουν διαπράξει οι νεοναζί εγκληματίες βαρύνει εξίσου τους Έλληνες δικαστές με τους ασυνείδητους ψηφοφόρους.


Μία λεπτομέρεια  που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι δήθεν πατριώτες Χρυσαυγήτες χρέωναν 10 ευρώ για την μετάβαση (μετ'επιστροφής) στον χώρο των Θερμοπυλών. Φαίνεται πως τα έσοδα της οργάνωσης δεν επαρκούν για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της! Στην πραγματικότητα όμως έχουμε απλώς απέναντι μας ένα ακόμη παράδειγμα πατριδοκαπηλίας και αρπαχτής.


Ας αναρωτηθεί ο κάθε σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης πόση συγγένεια έχουν οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που στελεχώνουν την Χρυσή Αυγή με τους Σπαρτιάτες και τους Αρχαίους Έλληνες γενικότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου