Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ



Ο Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου, έχει τεθεί πολιτικός προϊστάμενος της Δημόσιας Ραδιοφωνίας & Τηλεόρασης. Τόσο επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου όσο και επί μεταβατικής κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου, παρά την συμμετοχή στην τελευταία και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο Σίμος Κεδίκογλου ασκούσε έντονη κριτική στον τρόπο οργανωτικής και δημοσιογραφικής λειτουργίας της ΕΡΤ.




Ως Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Σίμος Κεδίκογλου κατήγγειλε ότι δεν συνέφερε την πολιτική του παράταξη, άλλοτε προς δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη κι άλλοτε προς τρομοκράτηση των εργαζομένων της Δημόσιας Τηλεόρασης. Με μεθόδους που θα ζήλευε και ο Υπουργός Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας Joseph Goebbels αλλά και ο Ιταλοαμερικανός μαφιόζος Al Capone, ο Σίμος Κεδίκογλου - κρυπτόμενος πίσω από την βουλευτική ασυλία - εκτόξευε αλλεπάλληλες αναπόδεικτες κατηγορίες εναντίον της διοίκησης και των απλών εργαζομένων της ΕΡΤ. Άλλωστε ποιος πολίτης είχε τη δυνατότητα διασταύρωσης των καταγγελιών ή την χρονική πολυτέλεια ενασχόλησης με τις εκάστοτε υποθέσεις έως ότου εξαχθούν αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα ?


Η επαναδιατύπωση συκοφαντιών και ψεμάτων εντέλει άφηνε το στίγμα της. Ο 'κύριος'  βο(υ)λευτής δεν εκλήθη ποτέ από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές να λογοδοτήσει ή, έστω, να παράσχει αδιάσειστα στοιχεία για τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Η ασυδοσία και η ανηθικότητα σε όλο της το μεγαλείο.


Είναι γεγονός πως η Δημόσια Τηλεόραση ανέκαθεν λειτουργούσε ως Κρατική Τηλεόραση, εξυπηρετώντας τις σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβερνώσας παράταξης. Η πλειοψηφία των μονίμων υπαλλήλων - εν αντιθέσει με τους μέχρι πρώτινος εκατοντάδες συμβασιούχους - ήταν στελέχη ή ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Οι όποιες αλλαγές συντελούνταν εντός της ΕΡΤ, αφορούσαν κυρίως τα διευθυντικά στελέχη που τοποθετούνταν ή απαλλάσσονταν των καθηκόντων τους κατά το δοκούν και αναλόγως των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Αποκορύφωμα του σιχαμερού αυτού πελατειακού συστήματος ήταν η τελευταία διακυβέρνηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Κώστα Σημίτη, καθώς και οι δύο θητείες ως Πρωθυπουργού του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή.


Ο μεν Κώστας Σημίτης γιγάντωσε τον αριθμό των συμβασιούχων, εντός και εκτός ΕΡΤ, σε μία πρωτοφανή τακτική ψηφοθηρικής ομηρίας νέων ανθρώπων. Ο δε Κώστας Καραμανλής επέτρεψε - εν γνώσει του - στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο να αναγάγει την κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε τέχνη. Η πενταετία 2004-2009 στην ΕΡΤ χαρακτηρίστηκε από τον αυταρχικό και διαπλεκόμενο τρόπο διοίκησης του Διευθύνοντος Συμβούλου Χρήστου Παναγόπουλου. Ποιος δύναται να ξεχάσει τους μισθούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ / μηνιαίως  που εισέπρατταν οι παρατρεχάμενοι του κ. Παναγόπουλου, με πρωτοστατούντες τους Βασίλη Λυριτζή-Δημήτρη Οικονόμου-Πόπη Τσαπανίδου που ακολούθησαν το αφεντικό τους στην 'εξορία' του στον ανυπόληπτο τηλεοπτικό σταθμό Skai ?



Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χρήστος Παναγόπουλος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε διετή φυλάκιση με αναστολή για την τηλεοπτική παραγωγή 'Olympic Τrophy' που κόστισε στην ΕΡΤ 1,3 εκατομμύρια ευρώ δίχως ουδέποτε να προβληθεί (βλ. εφημερίδα 'Ελευθεροτυπία', http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=322375).




Ας έλθουμε όμως στην τρέχουσα κατάσταση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Με το προσωπικό της ΕΡΤ να έχει περιοριστεί από 4547 άτομα το 2010 σε 2850 το 2012, εκ των οποίων μόλις 150 συμβασιούχοι από αρχικό αριθμό 1047 εργαζομένων υπό το εν λόγω καθεστώς απασχόλησης (βλ. εφημερίδα 'Το Παρόν', http://www.paron.gr/v3/new.php?id=78515&colid=&catid=28&dt=2012-07-22%200:0:0), η τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Αριστεράς έχει το θράσος να προσλαμβάνει 'ημετέρους'. Την ίδια στιγμή που οι πρώην συμβασιούχοι - κατά γενική ομολογία το πιο παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό της ΕΡΤ - δεν δύνανται να διεκδικήσουν ούτε καν επίδομα ανεργίας, είτε από το Ταμείο του επαγγελματικού τους κλάδου είτε από τον ΟΑΕΔ, καθώς η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν κατέβαλε ποτέ τις ανάλογες εισφορές (βλ. blog 'Δημοσιογράφοι ΕΡΤ', http://dimosiografoiert.blogspot.gr/2012/01/blog-post_21.html). Στην κατηγορία των συμβασιούχων της ΕΡΤ εντάσσονταν τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και δημοσιογράφοι.


Διευκρινίζουμε πως πράγματι η έννοια της 'Σύμβασης' συνεπάγεται συγκεκριμένη ημερομηνία παύσης της διμερούς συνεργασίας. Όπως συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα, όπου η διάρκεια μίας Σύμβασης Εργασίας κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 6-12 μηνών, οι συμβασιούχοι του στενού ή ευρύτερου Δημοσίου Τομέα γνωρίζουν ότι δεν απολαμβάνουν - νομικά τουλάχιστον - μονιμότητας ή επαναλαμβανόμενων ανανεώσεων.


Το ζήτημα όμως εν προκειμένω είναι ηθικό, όχι νομικό. Εφ'όσον η μη ανανέωση των συμβάσεων υπαγορεύθηκε από την ανάγκη περιστολής των δημοσίων δαπανών και προβλεπόταν στο κείμενο του Μνημονίου και τις δεσμεύσεις προς την Τρόικα, πώς αιτιολογούνται νέες προσλήψεις ?  Αν δεχθούμε ότι το προσωπικό της ΕΡΤ ήταν υπεράριθμο και δεν κάλυπτε 'πάγιες & διαρκείς ανάγκες', πώς προέκυψαν κενές θέσεις ?


Επεκτείνοντας το σκεπτικό μας, αναρωτιόμαστε πώς γενικότερα πραγματοποιούνται προσλήψεις συγγενών ή/και φίλων πολιτικών-πολιτευτών-κομματαρχών έπειτα των Γενικών Εκλογών του Ιουνίου 2012 ?  Υποτίθεται πως οι ξένοι δανειστές προωθούν μέτρα συρρίκνωσης και εξορθολογισμού του Δημοσίου Τομέα (με γνωστότερη την πρόταση περί 'εργασιακής εφεδρείας'). Προφανώς έχουμε να κάνουμε με βιασμό της κοινής λογικής.


Την ΕΡΤ λοιπόν αποφάσισε να επανδρώσει ο Σίμος Κεδίκογλου με 'προσωπικότητες' του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως (μεταξύ άλλων) ο Αιμίλιος Λιάτσος, ο Αντώνης Λιάρος, η Ανθή Σαλαγκούδη, ο Μανώλης Κοττάκης και ο Νίκος Σίμος.


Ο Αιμίλιος Λιάτσος 'διέπρεψε' ως παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel, όπου  παρουσίαζε / προλόγιζε  θέματα όπως 'η δήλωση της τάδε σκυλοτραγουδιάρας', 'η εξωσυζυγική σχέση του δείνα ηθοποιού' και 'οι νέες τάσεις της μόδας στις παραλίες της Μυκόνου'. Τί να πει κανείς? Ποιότητα... Ο Αιμίλιος Λιάτσος είχε και προϋπηρεσία στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, γνωστό για τα 'αντικειμενικά' ρεπορτάζ του και τις ποικίλες (πάνω απ'όλα όμως 'νόμιμες') επιχειρηματικές δραστηριότητες των μεγαλομετόχων του (Οικογένεια Βαρδινογιάννη-Οικογένεια Ψυχάρη-Οικογένεια Μπόμπολα). La Famiglia, για να θυμηθούμε την ρήση του Marlon Brando στο θρυλικό φιλμ-αφιέρωμα στην ιταλική Μαφία 'Ο Νονός' !  Ο πολυπράγμων Αιμίλιος Λιάτσος ήταν και εκδότης της κεντροδεξιάς εφημερίδας 'Παρασκευή & 13' από το 2003 έως το 2012 αλλά αναγκάσθηκε να σταματήσει την κυκλοφορία της εξαιτίας των μειωμένων διαφημιστικών εσόδων και του χαμηλού αριθμού πωλήσεων. Τα DVDs με αμερικάνικες σειρές της περιόδου 1950-1960 και οι soft porno αισθησιακές ταινίες που προσέφερε κατά τα πρώτα χρόνια έκδοσής της (μετέπειτα αντικαταστάθηκαν από το ένθετο περιοδικό 'Ο Ένστολος' που απευθυνόταν στους εργαζομένους των Σωμάτων Ασφαλείας) αποτελούν την παρακαταθήκη της εκδοτικής απόπειρας του κ. Λιάτσου. Απομένει να δούμε εάν θα εφαρμόσει ανάλογης αισθητικής λαϊκίστικη δημοσιογραφία στην ΕΡΤ (ρητορικό  ερώτημα / απορία). Πάντως η Νέα Δημοκρατία δεν ξεχνά τους οπαδούς της, ειδικά όσους δημοσιογράφους-εκδότες επιδόθηκαν καθ'όλη την προεκλογική περίοδο σε στοχοποίηση των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' και του Πάνου Καμμένου προσωπικά...


Ο Αντώνης Λιάρος ήταν επίσης παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων και μάλιστα συνάδελφος του κ. Λιάτσου κατά την προϋπηρεσία του δεύτερου στο Mega. Ο κ. Λιάρος βέβαια παρέμεινε στο 'Μεγάλο Κανάλι' για να υπηρετήσει την 'ενημέρωση' του πολίτη! Παραιτήθηκε από την θέση του κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του στις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Δεν εξελέγη βουλευτής ούτε τον Μάιο του 2012 ούτε στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2012. Το τελευταίο τρίμηνο δηλαδή ήταν άνεργος. Ο Διευθυντής Ενημέρωσης του Mega, κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, είχε αναρτήσει το ακόλουθο ανυπόγραφο κείμενο στον (προσωπικό του) ιστότοπο Aixmi.gr προκειμένου να προωθήσει τον υφιστάμενό του:
'Ένα αληθινό διαμάντι της δημοσιογραφίας, ο Αντώνης Λιάρος, αποφάσισε να την εγκαταλείψει μετά από 30 χρόνια και να αλλάξει … πίστα! Μπαίνει στην πολιτική!  Θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Υπόλοιπο Αττικής.  Πώς έγινε αυτό;  Του τηλεφώνησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος και του ζήτησε να ενταχθεί στους συνδυασμούς.  Γιατί στο Υπόλοιπο Αττικής; Γιατί είναι γέννημα θρέμα Λαυριώτης.  Με δεδομένο δε ότι «αποστρατεύεται» ο Θόδωρος Πάγκαλος από την περιφέρεια ανοίγει μιά θέση.  Σημειώστε ότι ο Αντώνης Λιάρος δεν υπήρξε ποτέ κομματικό στέλεχος -δεν αποτελεί, δηλαδή, παιδί του κομματικού σωλήνα.' (βλ. Aixmi.gr , http://www.aixmi.gr/index.php/ypopshfios-voulefths-liaros/). Βλέπετε πόσο εύκολο είναι να θέσει ένας Έλληνας πολίτης υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα. Ούτε να έχει διατελέσει μέλος της φοιτητικής παράταξης, ούτε να ήταν δραστήριο μέλος της κομματικής νεολαίας, ούτε να λογίζεται στέλεχος του κόμματος. Βασικά δεν απαιτείται καν να επικοινωνήσει ο ίδιος με το αρμόδιο εσωκομματικό όργανο. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αυτοπροσώπως, αναλαμβάνει να τηλεφωνήσει στον πολίτη και να του προτείνει να συστρατευθεί στον αγώνα για τον 'σοσιαλισμό τύπου Άκη Τσοχατζόπουλου'... Και αν δεν κατορθώσει ο 'αγωνιστής' υποψήφιος να εκλεγεί, όπως ο 'συνάδελφος' Αντώνης Λιάρος, υπάρχει πάντα ο Σίμος Κεδίκογλου και η ΕΡΤ για να βολέψουν τους πρόσκαιρους πολιτικούς συμμάχους που απαρτίζουν την συγκυβέρνηση.


Η Ανθή Σαλαγκούδη είναι μια εντυπωσιακή παρουσία. Μία ομολογουμένως όμορφη κοπέλα. Δυστυχώς το βιογραφικό της δεν αποσαφηνίζει για ποιο λόγο πρέπει να διοριστεί στην ΕΡΤ. Όπως παραθέτει και η ίδια (http://anthi-salagoudi.blogspot.gr/p/blog-page_03.html), είχε διετή συνεργασία με την εφημερίδα 'Θεσσαλονίκη' για τα ένθετα περιοδικά 'Επιλογές' & 'Πανσέληνος' (2002-2004) ενώ μεταγενέστερα ορίστηκε 'Υπεύθυνη σε θέματα Διαφήμισης και Προβολής' του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν της Νομαρχίας Πέλλας (2006-2008). Παράλληλα θήτευσε ως ανταποκρίτρια εκ Θεσσαλονίκης για την εκπομπή 'Πρώτη Γραμμή' του διαβόητου δίδυμου Λυριτζή-Οικονόμου ενώ, τέλος, την περίοδο 2008-2010 παρουσίαζε στην ΕΡΤ3 το ημερήσιο πρόγραμμα 'Πολιτιστική Ατζέντα'. Έχει υπάρξει λοιπόν συμβασιούχος της Δημόσιας Τηλεόρασης. Πώς γίνεται από πρώην συμβασιούχος και νυν άνεργη να προαχθεί σε 'Προσωπικό Ειδικών Θέσεων' (ΠΕΘ) της ΕΡΤ με μηνιαίες απολαβές 3500 ευρώ ?  Είναι απλό. Η κα. Σαλαγκούδη, εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδιασμό του Κώστα Γκιουλέκα, είναι κόρη του πρώην Υφυπουργού Ανάπτυξης (επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή) Γιώργου Σαλαγκούδη. Η Ανθή Σαλαγκούδη επιπροσθέτως πολιτεύθηκε στις Γενικές Εκλογές του 2012 στην Ά Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν εξελέγη και, ακριβώς όπως ο Αντώνης Λιάρος, κατέληξε στην ΕΡΤ.


Ο Μανώλης Κοττάκης, αντιθέτως, έχει πλούσιο βιογραφικό. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Θράκη (1990-1993), διετέλεσε προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου Θράκης της Γενικής Γραμματείας Τύπου (1991-1993), συνέχισε ως δημοσιογράφος (1993-2002) και αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα 'Απογευματινή' (2002-2006), ανέλαβε Σύμβουλος Επικοινωνίας του (μετέπειτα υπόδικου) Δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη (2000-2002), διετέλεσε στέλεχος (?!) της Δημόσιας Tηλεόρασης (2004-2010), ήταν αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα 'Ελεύθερος Τύπος' (2006-2009), εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό 'City 99,5' (2007-2009), ενώ είναι και συγγραφέας !  Πλέον είναι αρθρογράφος της ακροδεξιάς εφημερίδας 'Δημοκρατία' και σχολιαστής στο περιοδικό 'Επίκαιρα' καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό 'Αθήνα 9,84'. Όπως διαπιστώνετε από το βιογραφικό του Μανώλη Κοττάκη, το οποίο φιλοξενείται στον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου 'Α.Α. Λιβάνη' (http://www.livanis.gr/ViewAuthors.aspx?ValueId=600694), το εν λόγω υποκείμενο είναι ο ορισμός του βολεμένου διαπλεκόμενου 'κομματόσκυλου'. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που οι Αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν 'παράσιτους', δηλαδή άτομα που προσκολλούνται σε ισχυρούς πολιτικούς ή/και οικονομικούς παράγοντες του δημόσιου βίου προκειμένου να εξασφαλίσουν άνετη διαβίωση εις βάρος των υπολοίπων (συχνά σκληρά εργαζόμενων) συνανθρώπων τους. Η κοινωνική/επαγγελματική συμπεριφορά του κ. Κοττάκη είναι ακόμη πιο προκλητική, εάν αναλογιστούμε ότι είναι διαχρονικά (και, άρα, συνειδητά) πολυθεσίτης. Ακόμη και σήμερα που η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας και τουλάχιστον 2500-3000 απολύσεις χαμηλόμισθων, ως επί το πλείστον, δημοσιογράφων, ο Μανώλης Κοττάκης εισπράττει πολλαπλές αμοιβές και προορίζεται για μία ακόμη θέση στη Δημόσια Τηλεόραση. Με τις ευλογίες του Σίμου Κεδίκογλου βεβαίως-βεβαίως...


Ο Νίκος Σίμος ήδη από το 1986 κατείχε διευθυντικές και επιτελικές θέσεις, όπως  στο περιοδικό 'ΕΝΑ' της εφημερίδας 'Καθημερινή' καθώς και στην εφημερίδα 'Ελεύθερος Τύπος'. Έχει επίσης διατελέσει Διευθυντής του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων (http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/), δηλαδή του καναλιού που υπάγεται απευθείας στη δικαιοδοσία του Προέδρου της Βουλής και που το υποτυπώδες πρόγραμμά του (κυρίως κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις) κοστολογείται ετησίως σε 4 εκατομμύρια ευρώ και απαιτεί 82 άτομα προσωπικό (βλ. Gazzetta.gr, http://www.gazzetta.gr/koinonia/article/309100-plironoyme-xryso-kanali-tis-boylis). Όπως και ο Μανώλης Κοττάκης, ο Νίκος Σίμος ασχολείται και με την συγγραφή βιβλίων. Η επιλογή του φυσικά από τον Σίμο Κεδίκογλου οφείλεται στα  πολιτικά / κομματικά  εχέγγυα που συνοδεύουν το άτομό του.



Για να μην νομίζετε ότι λησμονούμε παλαιότερα ρεζιλίκια της Δημόσιας Ραδιοφωνίας & Τηλεόρασης και ότι παραλείπουμε σκόπιμα οποιαδήποτε αναφορά σε 'Αριστερούς' δημοσιογράφους, υπενθυμίζουμε την υπόθεση πρόσληψης του 'συναδέλφου' Ανδρέα Ρουμελιώτη της εφημερίδας 'Ελευθεροτυπία'. Μόλις άρχισαν τα προβλήματα της ιστορικής εφημερίδας (έως ότου ανεστάλη η έκδοσή της το Νοέμβριο του 2011 από την ιδιοκτήτρια Μάνια Τεγοπούλου, με άμεση υπαιτιότητα του φιλο-μνημονιακού Προέδρου της Alpha Bank, Γιάννη Κωστόπουλου, που υπαναχώρησε στην έγκριση δανείου, αφήνοντας 600 εργαζομένους 'επί ξύλου κρεμάμενους'), ο Ανδρέας Ρουμελιώτης προσελήφθη στη ΝΕΤ Fm ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Ενώ ουδέποτε καταπιάστηκε με την μαχητική/ερευνητική δημοσιογραφία (όπως η κορυφαία Αριστέα Μπουγάτσου που συγκρούσθηκε με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Άκη Τσοχατζόπουλο) και η όποια συνεισφορά του στην 'Ελευθεροτυπία' περιοριζόταν σε ένα μονόστηλο με τον τίτλο 'Ράδιο Ε', κατόρθωσε επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου να βολευθεί στην κρατική ραδιοφωνία. Βέβαια ο Ανδρέας Ρουμελιώτης έχει τόση - ουσιαστική - σχέση με την 'Αριστερά' όση έχει και ο Γιώργος Παπανδρέου με τον 'Σοσιαλισμό'.


Για ένα ενδιαφέρον κείμενο για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, παραπέμπουμε στο ιστολόγιο 'Active Media - Συσπείρωση Δημοσιογράφων' (http://syspeirosi.wordpress.com/2012/09/28/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84/).


Αντί ο Σίμος Κεδίκογλου να ενδιαφερθεί για το 'πρόγραμμα-κονσέρβα' της ΕΡΤ και την κατάρρευση της απήχησής της στην κοινή γνώμη, ασχολείται με το ρουσφετολογικό βόλεμα των κολλητών του. Αδιαφορώντας για το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ που καταβάλλουν υποχρεωτικά και σε σταθερή βάση τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Οι τύποι - είτε είναι 'Αριστεροί με δεξιές τσέπες' είτε 'Δεξιοί με δημοκρατικό μανδύα' - έχουν ξεφύγει εντελώς. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα και, δυστυχώς, εμείς συνεχίζουμε να τους το επιτρέπουμε. Επιβραβεύοντάς τους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Μάλλον οι πολίτες της Ελλάδας δεν έχουν πεινάσει ακόμη αρκετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου