Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ΘΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ

Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, σε συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου 2012, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να στηρίξει τα επερχόμενα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα. Η επίσημη ανακοίνωση (διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.dimokratikiaristera.gr/epikairotita/katalogos-deltion-graf-typou/3915-egkrithike-me-evreia-pleiopsifia-to-sxedio-politikis-apofasis-tis-kentrikis-epitropis-tis-dim-ar) αναφέρει χαρακτηριστικά:
'Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αντικείμενο τη συζήτηση γύρω από το πακέτο μέτρων. Από τα 110 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν  104 μέλη. Το σχέδιο απόφασης ενέκριναν 80 μέλη της ΚΕ. Είκοσι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσαν ξεχωριστό σχέδιο πολιτικής απόφασης που ζητούσε την καταψήφιση του πακέτου μέτρων από τη ΔΗΜΑΡ και έλαβε 21 ψήφους. Στην ψηφοφορία υπήρξαν 3 λευκά.    Ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, κατέθεσε πρόταση για διαδήλωση έξω από την γερμανική πρεσβεία. Η πρόταση έλαβε μηδέν ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά.'


Εξαιρώντας τα 20 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., τα οποία είχαν το θάρρος και την εντιμότητα να αψηφήσουν την ανεπίσημη αλλά ρητή κομματική γραμμή περί σύμπλευσης με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, διαπιστώνουμε πως για άλλη μία φορά ο Φώτης Κουβέλης χρησιμεύει ως το 'δεκανίκι' των φιλο-μνημονιακών εταίρων του. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως πως δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από έναν πολιτικό που δημιούργησε δικό του κόμμα προκειμένου αφ'ενός να αποκαλείται 'αρχηγός' κι αφ'ετέρου να εισπράξει την παχυλή εκλογική επιχορήγηση που συνοδεύει την είσοδο ενός πολιτικού σχηματισμού στο Κοινοβούλιο.


Ο Φώτης Κουβέλης δήθεν αντιδρά στις πιέσεις της Τρόικας αλλά στην πραγματικότητα έχει προσυμφωνήσει σε όλα, μέσω της συμμετοχής του στην τρικομματική κυβέρνηση. Όπως εύστοχα το έθεσε στο Twitter η Vassiliki (vasskal):
'Η Δημοκρατική Αριστερά είναι το Αριστερό @ρχίδι της Δεξιάς'



Αλλά εξίσου επιτυχημένο είναι το σχόλιο του Harry Klynn, επίσης στο Twitter:
'Πανύβλακα Κουρέλη, αυτά που ζητάει η Τρόικα έχουν ήδη υπογραφεί από τους συνεταίρους σας και είναι νομος του κράτους... Ξύπνα ζώον!'



Να σας υπενθυμίσουμε, τέλος, την ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού - βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. - στο Facebook (υπό το ψευδώνυμο 'Λουκάς Σιδηρόπουλος'), λίγες μέρες πριν την πανελλαδική απεργία/διαμαρτυρία της 9ης Οκτωβρίου 2012:
'Το 99% των "αγανακτισμένων" που θα γεμίσουν τους δρόμους την Τρίτη 9/10/2012 για να υποδεχθούν την Μέρκελ.... ΚΑΙ θα "βαπτιστούν" από τα ΜΜΕ "λαός με δίκαια αιτήματα"... ΚΑΙ θα συνοδευτούν από "ψευτοεπαναστάτες" και "χουλιγκάνους" συμπεριλαμβάνονται στις πιο κάτω Λίστες....  
ΛΙΣΤΕΣ εκατοντάδων επίορκων συνδικαλιστικών παραγόντων 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων καταθετών του εξωτερικού 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων φοροφυγάδων 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων φοροκλεπτών 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων άφαντων συνταξιούχων 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων μαϊμού τυφλών και αναπήρων 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων καταπατητών & ιδιοκτητών αυθαιρέτων 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων απόρων βιομηχάνων, βιοτεχνών κι εμπόρων 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων απόρων ιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων κ.ά. 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων δανειοληπτών που τό ’παιξαν νεόπλουτοι 
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων βολεμένων χωρίς αντικείμενο εργασίας 
ΛΙΣΤΕΣ εκατοντάδων επίορκων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων όλων των βαθμίδων εξουσίας (νομοθετικής, εκτελεστικής, αυτοδιοικητικής, διοικητικής, δικαστικής κλπ κλπ).  
Όλοι αυτοί λήστεψαν και ληστεύουν όλους όσους είμαστε σήμερα άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μικρομεσαίοι  και όλους όσους προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε όρθιοι... χωρίς να γκρεμίζουμε και να καίμε... Εμείς δεν θα είμαστε μαζί τους...'
(βλ. The Insider, http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21619:gr-psarianos-aytoi-einai-poy-tha-diadilosoyn-kata-tis-merkel&catid=68:people&Itemid=48)



Κατανοούμε ότι είναι δύσκολο για τον Γρηγόρη Ψαριανό, όπως άλλωστε και για τον Φώτη Κουβέλη, να αντιληφθούν τις έννοιες της 'διεκδίκησης' και της 'κοινωνικής διαμαρτυρίας'. Αρκούνται στα χιλιάδες ευρώ που εισπράττουν μηνιαίως για να περιφέρονται ασκόπως στο Κοινοβούλιο ή, χειρότερα, για να συμπράττουν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας.


Απ'ότι διαφαίνεται, η ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη θα έχει στις επόμενες εθνικές εκλογές την τύχη του ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη... Κρίμα για τους ελαχίστους εντός της ΔΗΜ.ΑΡ. που πραγματικά αγωνίζονται για ένα μέλλον δικαιοσύνης και ευημερίας. Αλλά οι άξιοι εκπρόσωποι των πολιτών της Ελλάδας είναι εκ των πραγμάτων ολιγάριθμοι και διασπαρμένοι σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής (πλην της Χρυσής Αυγής που περιλαμβάνει αποκλειστικά ανθέλληνες προδότες νεοναζί και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου