Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Φωτεινή Πιπιλή αυτοσυστήνεται ως δημοσιογράφος. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η ιδιότητα του 'παιδιού του κομματικού σωλήνα' δεν περικλείει τιμή, προσπαθεί να προβάλλει μία ψεύτικη εικόνα αυτοδημιούργητης επαγγελματία. Η συχνή επανάληψη των ισχυρισμών της αποσκοπεί στην εμπέδωση, από πλευράς κοινής γνώμης, της προϋπηρεσίας της καθώς και του δήθεν φιλολαϊκού προφίλ της.



Πίσω όμως από το γερασμένο χαμόγελο της Φωτεινής Πιπιλή και της 'αγιογραφίας' που τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της συντηρούν, κρύβεται η αλήθεια. Η Φωτεινή Πιπιλή 'κόλλησε' τα πρώτα ένσημα επί Χούντας, προσληφθείσα στην Υ.ΕΝ.Ε.Δ. (Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων), ήτοι στον προπομπό της Δημόσιας Τηλεόρασης. Δεν απαιτούνται ενδελεχείς ιστορικές και βιογραφικές γνώσεις προκειμένου να συμπεράνουμε πως η πρόσληψη επετεύχθη λόγω προσωπικών γνωριμιών και ανάλογων πολιτικών πεποιθήσεων. Άλλωστε η Δικτατορία εφήρμοσε την ίδια μέθοδο με τα προγενέστερα και μεταγενέστερα συστήματα εξουσίας, δηλαδή την προτιμησιακή μεταχείριση (πελατειακό κράτος) των οπαδών της και την περιθωριοποίηση όλων των υπολοίπων.



Για να αναλάβεις μία τόσο ευαίσθητη δημόσια θέση, ως μέρος του επίσημου μηχανισμού προπαγάνδας του καθεστώτος, έπρεπε να είσαι ιδεολογικά συνεπής με την απάνθρωπη μεταχείριση των αντιφρονούντων. Να αποδέχεσαι τα βασανιστήρια και τις αποτυχημένες επιλογές εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής (συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της Βόρειας Κύπρου). Η Φωτεινή Πιπιλή προφανώς και ήταν πειθήνιο όργανο των επίορκων Συνταγματαρχών που βύθισαν την Ελλάδα σε έναν επταετή σκοταδισμό, με την ανοχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.


Δεν αποτελεί μυστικό η απέχθεια ενός υπολογίσιμου τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας της μεταπολεμικής Ελλάδας προς τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Η νοοτροπία της εποχής διαιώνιζε τάσεις  μοναρχίας / ολιγαρχίας  απέναντι στον απλό Έλληνα πολίτη. Ενώ ο υπόλοιπος Δυτικός Κόσμος προόδευε και έθετε τις βάσεις της οικονομικής ανάπτυξης και της τεχνολογικής προόδου, η Ελλάδα παρέμενε στάσιμη και ουραγός των εξελίξεων. Οι ατομικές και οι πολιτικές ελευθερίες ήταν στη διακριτική ευχέρεια ορισμένων κομπλεξικών αμόρφωτων νταβατζήδων. Ονόματι Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Μακαρέζος, Παττακός. Ανάμεσα στους παρατρεχάμενους της Χούντας, που θεωρούσαν εαυτούς ανώτερους του μεροκαματιάρη οικογενειάρχη Έλληνα, απαντάται και το ονοματεπώνυμο της Φωτεινής Πιπιλή.


Όχι τυχαία, μιας και ο πατέρας της 'δημοσιογράφου-πολιτικού' ήταν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, δηλαδή συνάδελφος στρατιωτικός των πραξικοπηματιών.



Έπειτα της θητείας στην Υ.ΕΝ.Ε.Δ., με το ψευδώνυμο Φωτεινή Ανδρέου, την περίοδο 1972-1973, η κα. Πιπιλή προβιβάστηκε σε Αρχισυντάκτρια Δελτίου Ειδήσεων στην ΕΡΤ. Επίσης εργάστηκε πρόσκαιρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Antenna, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Antenna και Planet καθώς και σε εφημερίδες-περιοδικά ως αρθρογράφος. Σε αντίθεση με τον εργασιακό της βίο, μακροχρόνια στάθηκε η ενασχόλησή της με την πολιτική. Από το 1994 έως το 2006 ήταν εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων. Από το 2007 έως και σήμερα (2012) είναι μέλος του Κοινοβουλίου με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Για το πλήρες βιογραφικό της, όπου γίνεται αόριστη αναφορά στο 1973 με παράλληλη απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε Χούντα-Υ.ΕΝ.Ε.Δ., μπορείτε να ανατρέξετε στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων (http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Viografika-Stoicheia/?MPId=3fe058ae-3397-457e-9b43-c191c0f1e14d) καθώς και στο προσωπικό της blog (http://fpipili.blogspot.gr/2007/08/blog-post_9769.html).



Το κοινοβουλευτικό έργο της κα. Πιπιλή είναι εξαιρετικά πλούσιο, με αποκορύφωμα την υπερψήφιση της Νέας Δανειακής Σύμβασης/PSI καθώς και του Μνημονίου 3. Για τα καθήκοντά της, η Φωτεινή Πιπιλή αμείβεται με μόλις 6405 ευρώ (http://fpipili.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html). Ίσως θα έπρεπε να διοργανώσουμε έναν έρανο... Πέραν της φτωχοποίησης των Ελλήνων και της διάλυσης του κοινωνικού/παραγωγικού ιστού της Πατρίδας, η κα. Πιπιλή καταθέτει και επίκαιρες ερωτήσεις, όπως για το 'όργιο κλοπής' ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους απορριμμάτων από περιπλανώμενους ζητιάνους-αστέγους (http://fpipili.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3840.html).





Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να υπερηφανεύονται για ανάλογη κοινωνική ευαισθησία και ανιδιοτελή προσφορά προς το δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας είναι οι βουλευτές της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή'. Τελικά με 6405 ευρώ/μηνιαίως ξεπροβάλλουν πολλοί 'Πατριώτες'. Ας είναι καλά τα 'πρόβατα-ψηφοφόροι'...


Μία τελευταία λεπτομέρεια για την Φωτεινή Πιπιλή. Είχε συμμετάσχει στο φιλανθρωπικό τηλεοπτικό show του ΑNT1 'Dancing with the Stars', όπου οι συμμετέχοντες εγχώριοι ψευτοδιάσημοι αποζημιώνονταν πλουσιοπάροχα για τον χρόνο τους ενώ τα όποια έσοδα προς τα ευαγή ιδρύματα εξαρτώντο από τα  τηλεφωνήματα / μηνύματα  του τηλεοπτικού κοινού (βλ. Madata.gr, http://www.madata.gr/diafora/media/58261.html).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου