Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΣ ANGELA MERKEL, ΕΞΥΜΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Μετά την παλλαϊκή απόρριψη που εισέπραξε ο Θάνος Τζήμερος σε δύο διαδοχικές Εθνικές Εκλογές (Μάιος-Ιούνιος 2012), ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα 'Δημιουργία Ξανά' προσπαθεί απεγνωσμένα να βγει από την αφάνεια.




Αδυνατώντας να κατανοήσει τους λόγους της πολιτικής και επαγγελματικής του αποτυχίας, ο Θάνος Τζήμερος παραμένει θιασώτης προκλητικών αντιλαϊκών απόψεων. Έπειτα των ακραίων νεοφιλελεύθερων θέσεων - που συνοψίζονταν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) και των Τομέων Υγείας & Πρόνοιας, τη μαζική απόλυση κρατικών υπαλλήλων και την αναίρεση όλων των εργασιακών κεκτημένων στον ιδιωτικό τομέα - ο Θάνος Τζήμερος επιχειρεί να προσεγγίσει τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.


Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε απευθύνει μία κατάπτυστη επιστολή υποτέλειας στην Καγκελάριο της Γερμανίας, κα. Angela Merkel, όπου την ευχαριστούσε (!) επειδή δεν έχει 'διαολοστείλει' την Ελλάδα (βλ. παλαιότερη ανάρτησή μας, http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html). Φυσικά δεν παρέλειπε να σκιαγραφήσει την Ελλάδα με τα μελανότερα χρώματα. Ως ένα κράτος-μαφία!


Τελικά το μόνο 'κατόρθωμα' του κ. Τζήμερου ήταν να καταποντίσει εκλογικά το έτερο συνεργαζόμενο κόμμα, ήτοι τη 'Δράση' του Στέφανου Μάνου (http://www.drassi.gr/index.php). Αυτό ανάγκασε τον πάλαι ποτέ βιομήχανο και Υπουργό (επί κυβερνήσεων Γεωργίου Ράλλη & Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) να παραιτηθεί οριστικά από το δημόσιο βίο, παραδίδοντας τον πολιτικό φορέα που ο ίδιος εμπνεύστηκε και ίδρυσε στους παρατρεχάμενους Αντύπα Καρίπογλου και Αντιγόνη Λυμπεράκη.



Ο Θάνος Τζήμερος αρέσκεται να αυτοπροβάλλεται ως αυτοδημιούργητος. Ως δήθεν επιτυχημένος επιχειρηματίας. Τομέας δραστηριότητάς του είναι ο κλάδος της διαφήμισης (advertising/marketing). Είναι επικεφαλής της εταιρείας 'Reverse' (http://www.reverse.gr/index1.html), γεγονός που πιστοποιείται μοναχά από το προφίλ του Θάνου Τζήμερου στο Facebook (https://www.facebook.com/thanos.tzimeros). Στον επίσημο ιστότοπο της 'Reverse' δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά ούτε στο πρόσωπο του κ. Τζήμερου ούτε σε οποιοδήποτε άλλο στέλεχος. Σαν να πρόκειται για 'εταιρεία-βιτρίνα' ή 'επιχείρηση-φάντασμα'. Η ανωνυμία και η έλλειψη στοιχειωδών επαγγελματικών πληροφοριών αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα ανυπόληπτης εταιρείας (συμπέρασμα που περαιτέρω επιβεβαιώνεται από την  απουσία / αυτοεξαίρεση  της 'Reverse' από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος, http://www.edee.gr/default.asp?la=1).


Δεν είναι τυχαίο που στο πελατολόγιο της 'Reverse' περιλαμβάνονται, κατά πλειοψηφία, φαρμακευτικές εταιρείες και φορείς του στενού ή/και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Δηλαδή η 'Reverse' είναι αφ'ενός διαπλεκόμενη (με πιο σκανδαλώδη την σύμπραξη με την Alapis Pharma του υπόδικου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) κι αφ'ετέρου κρατικοδίαιτη. Η αντίφαση του να ασκείς κριτική στο υπερμεγέθες Δημόσιο όταν ανενδοίαστα παρασιτείς εις βάρος του.


Η ιδεολογική ταύτιση του Θάνου Τζήμερου με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή εκδηλώθηκε με ανάρτηση του νεο-φιλελεύθερου πολιτικάντη στο Facebook, όπου διατύπωσε το εξής:

'Η Χρυσή Αυγή ασκεί μόνο βία. Συγκριτικά με το κακό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί τη βία της εξουσίας επάνω σε χιλιάδες ανθρώπους συγχρόνως και η οποία μεταβιβάζεται σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος για τον τόπο και την Ευρώπη ολόκληρη. Τις κορδελίτσες περί ναζιστών και φασιστών, τυλίξτε τις στα κενά κουτάκια της σκέψης σας. Πιο φασίστες, πιο παρανοϊκοί, πιο ολοκληρωτικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του, δεν υπάρχουν. Οι Χρυσαυγίτες, έχουν έστω μια ιδεολογία. Οι Συριζαίοι δεν έχουν τίποτα, δεν αγαπούν ούτε τον Έλληνα, ούτε τη χώρα, όπως έστω εντελώς λάθος, αγαπάει η Χρυσή Αυγή. Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό του φιδιού, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.'


Μόλις βέβαια έγινε αποδέκτης γενικευμένης κατακραυγής, έσπευσε να ανασκευάσει. Αλλά ήταν πλέον αργά, μιας και υπήρχαν τα σχετικά ντοκουμέντα. Δεν γνωρίζουμε εάν ο Θάνος Τζήμερος ήθελε απλά να προκαλέσει ή εάν ενστερνίζεται την αρρωστημένη νοοτροπία της Χρυσής Αυγής. Ούτε έχει ουσιώδη διαφορά. Απέδειξε ότι είναι είτε ψυχικά διαταραγμένος είτε πολιτικός καιροσκόπος. Κατά τ'άλλα, η 'Δημιουργία Ξανά' (http://www.dimiourgiaxana.gr/) πρεσβεύει τις αρχές της Ανάπτυξης, Αξιοκρατίας, Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου