Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Η ανθελληνική συμμορία της Χρυσής Αυγής καταψήφισε στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για περαιτέρω διερεύνηση της επίμαχης Λίστας Λαγκάρντ (βλ. εφημερίδα 'Ημερησία', http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112966932). Δηλαδή της Λίστας που κοινοποιήθηκε στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου (επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου) από την τότε Γαλλίδα ομόλογό του Christine Lagarde και που αφορούσε Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού.




Παρακολουθήσαμε όλοι την απόπειρα συγκάλυψης και διαπλοκής που επιχειρήθηκε από αλλεπάλληλους Υπουργούς Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έως ότου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης τόλμησε να δημοσιεύσει στο περιοδικό 'Hot Doc' τα ονόματα των υπόπτων για φοροδιαφυγή και διακίνηση 'μαύρου' χρήματος. Η επιβράβευση του Κώστα Βαξεβάνη επήλθε με την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης από τη Δικαιοσύνη για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση της εγχώριας και διεθνούς κοινής γνώμης (βλ. παλαιότερη ανάρτησή μας, http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html) !


Τα κόμματα που στήριξαν την πρωτοβουλία της Αριστεράς για την αποκάλυψη της αλήθειας και, κατ'επέκταση, την απόδοση ευθυνών ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ. Ενάντια τάχθηκαν τα τρία κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης (Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Αριστερά) και η Χρυσή Αυγή.


Έπειτα της αρνητικής δημοσιότητας που έλαβε το θέμα, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής Μιχάλης Αρβανίτης συνέταξε επιστολή προς τον Πρόεδρο (και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας) Νεράντζη Δημήτριο, όπου αναφέρει το εξής:
'Ενημερώνω την επιτροπή ότι εκ παραδρομής καταψήφισα τη σημερινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ετέθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ πρόθεση μου ήταν να την υπερψηφίσω . Παρακαλώ όπως διαγραφεί το σχετικό από τα πρακτικά και η ψήφος μου να προσμετρηθεί ως θετική.' (βλ. εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα', http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=244799)




Υπενθυμίζεται ότι η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είχε επίσης υπερψηφίσει το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς. Δηλαδή την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, έναντι ευτελούς τιμήματος, στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τέλος, ποιος δύναται να ξεχάσει τη ρητή αντίθεση της δήθεν αντισυστημικής Χρυσής Αυγής στην αύξηση της φορολογίας των Ελλήνων εφοπλιστών (βλ. Lifo, http://www.lifo.gr/now/politics/18677) ?




Τέτοιους 'πατριώτες' ψήφισαν 400 χιλιάδες Έλληνες ψηφοφόροι στις Γενικές Εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2012. Αντικατέστησαν τους 'κλέφτες με κοστούμια' με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου δίχως κοστούμια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου