Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο ΚΡΥΠΤΟ-ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ


Ο Στέφανος Κασιμάτης αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση κρυπτο-φασίστα δημοσιογράφου. Κανονικά τέτοια υποκείμενα απασχολούνται σε λαϊκίστικα (έντυπα ή ηλεκτρονικά) ΜΜΕ της άκρας Δεξιάς, όπως η φυλλάδα 'Δημοκρατία' και ο τηλεοπτικός σταθμός Extra 3. Δηλαδή δεν κατορθώνουν να ενταχθούν σε ΜΜΕ ευρείας απήχησης και, κατά συνέπεια, το δηλητήριό τους διαχέεται μόνο σε ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού.



Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του Στέφανου Κασιμάτη. Εργάζεται στον Όμιλο Αλαφούζου και, ειδικότερα, στην εφημερίδα 'Καθημερινή'.Έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί στην φιλομνημονιακή στάση  του 'Σκάι' και της 'Καθημερινής'. Μόνον ο τηλεοπτικός σταθμός 'Mega' δύναται να ανταγωνιστεί τα προαναφερθέντα ΜΜΕ σε παραπληροφόρηση και επίδειξη υποτέλειας/διαπλοκής. Επιπροσθέτως είναι κοινή παραδοχή πως τα καθεστωτικά ΜΜΕ της 'πουλημένης' δημοσιογραφίας  εξακολουθούν να σημειώνουν διόλου ευκαταφρόνητες κυκλοφορίες και τηλεθέαση.


Οι Έλληνες πολίτες/ψηφοφόροι φαίνεται πως έχουν εθιστεί στο ψέμα και την προπαγάνδα, έπειτα τεσσάρων δεκαετιών δικομματισμού/πελατειακού κράτους, και δυσκολεύονται να ανακτήσουν την ελευθερία σκέψης τους καθώς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μέλλον της Πατρίδας. Το πρότυπο άκρατου καταναλωτισμού και παιδευτικής ένδειας, που προάγει το ατομικό εις βάρος του συλλογικού συμφέροντος, έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχει πάντα ελπίδα, κυρίως στη διάδοση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών που συμβάλλουν στην εναλλακτική πληροφόρηση.


Ας επιστρέψουμε στον ΄συνάδελφο' Στέφανο Κασιμάτη. Έχουμε ξεχωρίσει τρία άρθρα του που σκιαγραφούν πλήρως την αρρωστημένη νοοτροπία του.


Το πρώτο φέρει τίτλο 'Τι απέγινε η προστασία του πολίτη;' και ημερομηνία δημοσίευσης 14/02/2012 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/02/2012_472462). Με αφορμή το προηγηθέν πανελλαδικό συλλαλητήριο της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012 έξω από το Κοινοβούλιο, ο κρυπτο-φασίστας αναφέρει - μεταξύ άλλων - τα ακόλουθα:


'Αυτό που έζησε η Αθήνα προχθές τη νύχτα είναι απότοκο δύο ανωμαλιών της πολιτικής κουλτούρας της μεταπολίτευσης, οι οποίες εξελίχθηκαν συγχρόνως. Κατ’ αρχάς, της ηθικής υπεροχής που επέβαλε η Αριστερά, σταδιακά και επίμονα, ώσπου η επικράτηση των αξιών, της ιδεολογίας και της μυθολογίας της να αναγνωρίζεται σήμερα ως κανονικότητα ... Η δεύτερη ανωμαλία είναι η συνυφασμένη με τον πελατειασμό ανομία, που έχει μολύνει πλέον όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής και εξαπλώθηκε ταυτοχρόνως με την ενοχοποίηση της μηδενικής ανοχής ως «ανάλγητης δεξιάς καταστολής» ... Στη δική μας περίπτωση, όπου η πολιτική θεολογία της Αριστεράς δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, η δε δημοκρατία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την παραβίαση των θεμελιωδών κανόνων που εξασφαλίζουν την έννομη τάξη, δεν χρειάστηκε ορμαθός μαρτύρων: ένας ήταν αρκετός. Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου το 2008, και μάλιστα σε συνδυασμό με μία κυβέρνηση η οποία έσπευσε τότε να παραδώσει ευθέως στους αναρχικούς της αλήτικης Αριστεράς το νόμιμο δικαίωμα του κράτους στην άσκηση βίας, ήταν η βόμβα. Εκτοτε, ζούμε τις κατά καιρούς εκρήξεις της. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς πώς η Αθήνα αφέθηκε προχθές τη νύχτα στο έλεος δύο χιλιάδων επικίνδυνων αλητών. Είναι το λογικό επακόλουθο, όταν θεωρείται αδιανόητο ο αστυνομικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του εναντίον ενός αναρχικού που του επιτίθεται με το όπλο της φωτιάς, όταν δεν επιτρέπεται στην αστυνομία να αντιμετωπίσει με πλαστικές σφαίρες ή αντλίες νερού αναρχικούς που πετροβολούν πυροσβεστικά οχήματα. Απλώς περιμένω να δω πότε θα σημειωθούν τέτοιου είδους επιθέσεις και σε ασθενοφόρα. Γιατί θεωρώ βέβαιο ότι, αργά ή γρήγορα, θα συμβεί και αυτό, από τη στιγμή που ως κοινωνία έχουμε συμφωνήσει στην πράξη ότι η ζωή ενός εφήβου ο οποίος συχνάζει στα Εξάρχεια και εκτονώνεται προκαλώντας τους αστυνομικούς εν τέλει αξίζει περισσότερο από τις ζωές τριών τραπεζικών υπαλλήλων (η μία ήταν έγκυος γυναίκα), οι οποίοι τολμούν να εργάζονται σε μια ημέρα που η Αριστερά έχει επιβάλει με το στανιό το «δικαίωμα» της απεργίας σε όλους. Θα καεί ξανά και ξανά η Αθήνα, όσο το «δικαίωμα» αλητών του κοινού ποινικού δικαίου στην καταστροφική βία, που ασκείται στο όνομα της «ιερής» ιδιότητας του αντιεξουσιαστή, υπερτερεί τοις πράγμασι του δικαιώματος όλων των άλλων στην προστασία της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας τους.'



Το δεύτερο φέρει τίτλο 'Χρυσή Αυγή και οριζόντιες περικοπές' και ημερομηνία δημοσίευσης 12/09/2012 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_12/09/2012_495203). Ο κρυπτο-φασίστας προτείνει την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, αιτιολογώντας την ύπαρξη 'πολιτών δύο κατηγοριών' ως εξής:


'Τόσο η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας όσο και πολλοί αρθρογράφοι της έχουν υποστηρίξει επωνύμως τη θέση ότι από τις περικοπές ειδικών μισθολογίων θα έπρεπε να εξαιρεθούν τα Σώματα Ασφαλείας. Οι λόγοι, που έχουν κατά καιρούς εκτεθεί στις στήλες της εφημερίδας, είναι προφανείς σε μια χώρα με αισθητό το πρόβλημα εσωτερικής ασφαλείας και περιττεύει να επαναληφθούν εδώ. Τώρα όμως εμφανίζεται και ένας ακόμη: η υποκατάσταση του ρόλου της Αστυνομίας από τα γνωστά «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» ... Για όλους αυτούς τους λόγους, η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ως πολιτικού φαινομένου είναι και θέμα οικονομικής πολιτικής. Η συντήρηση του περιττού κράτους -δηλαδή, άχρηστων υπαλλήλων που μετατάσσονται αντί να απολύονται- εις βάρος του αναγκαίου και απαραίτητου κράτους επιβάλλει αδιακρίτως τις οριζόντιες περικοπές και, εντέλει, αποβαίνει επιζήμια για τη Δημοκρατία ... Από εκεί και πέρα, βέβαια, η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα και της απουσίας ενός νόμου περί πολιτικών κομμάτων. Γιατί, δηλαδή, μας σοκάρει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος χλευάζει το δημοκρατικό πολίτευμα από τις Θερμοπύλες, όταν η Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα της δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα; Ειλικρινά, δεν βλέπω σε τι διαφέρει, επί της ουσίας, ένα φασιστικό κόμμα που αναλαμβάνει αυθαιρέτως αστυνομικά καθήκοντα στα πανηγύρια από ένα λενινιστικό που εμποδίζει την είσοδο της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας - και τα δύο περιφρονούν εξίσου τη νομιμότητα.'



Το τρίτο φέρει τίτλο 'Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία' και ημερομηνία δημοσίευσης 16/09/2012 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_16/09/2012_495776). Ο κρυπτο-φασίστας δράττεται της ευκαιρίας λόγω της εισόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή' στο Κοινοβούλιο και επιτίθεται στην Αριστερά και τον Κομμουνισμό. Ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός καθώς η αναφορά στην Χρυσή Αυγή περιορίζεται σε δύο προτάσεις και όλο το υπόλοιπο κείμενο αναλώνεται στην στοχοποίηση του πραγματικού αντιπάλου της φιλο-μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης, ήτοι την Αριστερά και (δευτερευόντως) το ΚΚΕ. Διαβάστε λοιπόν αυτό που 'ξέρασε' ο Στέφανος Κασιμάτης:


'Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού...) στη σύγχρονη πραγματικότητα.  Η ανοχή της πολιτικής βίας, εφόσον ασκείται στο όνομα των ιδανικών της Αριστεράς από οιονδήποτε αυτόκλητο φορέα τους, είναι πια φαινόμενο τόσο σύνηθες στην κοινωνική και πολιτική ζωή ώστε σχεδόν δεν το προσέχουμε. Η κατάλυση της έννομης τάξης έχει φθάσει να θεωρείται στοιχείο της ελληνικής «ιδιαιτερότητας», όπως προτιμούμε να λέμε τη γραφικότητά μας.'


Ας ανακεφαλαιώσουμε.


Ο Στέφανος Κασιμάτης επιθυμεί η Αστυνομία να χρησιμοποιεί όπλα, πλαστικές σφαίρες και αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών! Ο Στέφανος Κασιμάτης θεωρεί ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος - το παιδί που δολοφόνησε ο Κορκονέας - σύχναζε στα Εξάρχεια και προκαλούσε τους αστυνομικούς! Ο Στέφανος Κασιμάτης ευχαριστεί την Χρυσή Αυγή επειδή η εκλογική της νίκη μας προσφέρει την ευκαιρία να θέσουμε τέλος στην ανομία της Αριστεράς!


Μάλλον κάναμε λάθος. Ο Στέφανος Κασιμάτης δεν είναι κρυπτο-φασίστας. Είναι ξεδιάντροπα δηλωμένος φασίστας και ψυχασθενής. Απόδειξη ότι ορισμένες φορές η μόρφωση δεν συμβαδίζει με παιδεία (δηλαδή ευρύτερη ανατροφή και καλλιέργεια που αντικατοπτρίζονται σε αξίες και ιδανικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου