Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

Ο θάνατος του επίορκου Αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, Νικόλαου Ντερτιλή, ο οποίος απετέλεσε πρωταγωνιστική φυσιογνωμία της εθνοπροδοτικής Χούντας των Συνταγματαρχών (1967-1974), στάθηκε αφορμή να εκδηλώσουν δημόσια τα αντιδημοκρατικά τους αισθήματα διάφορα κατακάθια του πολιτικού & θρησκευτικού βίου της Ελλάδας.


Υπενθυμίζεται ότι επί Δικτατορίας ξεκίνησε να συσσωρεύει μαζικά η Ελλάδα δημόσιο/εξωτερικό χρέος ενώ η αποδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού & των Σωμάτων Ασφαλείας - απόρροια της ιδεολογικής 'κάθαρσης' και της άκρατης ευνοιοκρατίας/διαπλοκής - οδήγησε στην τραγωδία του Κυπριακού. Το καθεστώς των ανίκανων και αμόρφωτων Συνταγματαρχών προκάλεσε τη διπλωματική απομόνωση της Ελλάδας και επέτρεψε στην Τουρκία να καταλάβει τη Βόρεια Κύπρο.


Κατά καιρούς, διάφοροι εξίσου ψυχικά ασθενείς οπαδοί της διαβόητης Επταετίας επιμένουν να αναφέρονται στα 'οφέλη' του καθεστώτος καταναγκασμού και εκφοβισμού των Ελλήνων πολιτών. Επικεντρώνονται στην χαμηλή ανεργία και στα δημόσια έργα. Επειδή όμως είναι απλοί προπαγανδιστές και τα παιδαριώδη επιχειρήματά τους στερούνται λογικής/αλήθειας, αδυνατούν να αντικρούσουν την θλιβερή πραγματικότητα φτωχοποίησης των συμπολιτών μας και ταυτόχρονης πλουσιοπάροχης διαβίωσης των 'ηγετών' της Χούντας καθώς και των υποτακτικών/δουλικών τους.


Την περίοδο 1967-1974 δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εξορίσθηκαν ή φυλακίσθηκαν εξαιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Στην πλειονότητά τους ήταν Κομμουνιστές και Αριστεροί αλλά ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονταν και αρκετοί Κεντρώοι. Όλοι ανεξαιρέτως χαρακτηρίσθηκαν 'εχθροί του καθεστώτος' (φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε αντί του όρου 'αντιφρονούντες'). Οι διώξεις και τα βασανιστήρια δεν περιορίζονταν σε όσους στοχοποιούσαν οι εξουσιομανείς φασίστες αλλά επεκτείνονταν και σε άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Ακόμη και τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως η έκδοση ενός πιστοποιητικού ή η εύρεση εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που αναλάμβαναν κρατικές εργολαβίες, ήταν αδύνατες για συγγενείς (έως 2ου βαθμού) αντιφρονούντων Ελλήνων. Ένα υπολογίσιμο λοιπόν ποσοστό των κατοίκων της Ελλάδας δεν εμφανιζόταν σε επίσημα έγγραφα και στατιστικά στοιχεία. Αδήλωτοι άνεργοι που πάσχιζαν καθημερινά να επιβιώσουν.


Ως προς τον υπολογισμό της ανεργίας εκ μέρους των πατριδοκάπηλων που κατέλυσαν τη Δημοκρατία (και μάλιστα στην χώρα που υπήρξε η κοιτίδα της), υιοθετήθηκαν ποικίλα λογιστικά τεχνάσματα. Συγκεκριμένα δεν θεωρούντο άνεργοι όσοι πραγματοποιούσαν έστω και ένα μεροκάματο/ημερομίσθιο εβδομαδιαία. Επιπροσθέτως, τα στατιστικά δεδομένα 'διορθώνονταν' ώστε να αναδεικνύεται η επιτυχής διακυβέρνηση των Συνταγματαρχών. Η παραποίηση είχε ευρεία εφαρμογή σε ποικίλους οικονομικούς και πολιτικούς δείκτες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις δήθεν δημοσκοπήσεις που έδιναν ποσοστά αποδοχής των Δικτατόρων της τάξης του 90+%.


Οι Δικτάτορες δεν ήταν ήρωες ούτε πατριώτες. Ήταν θρασύδειλα ανθρωπάρια που υφάρπαξαν την εξουσία προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα πάθη τους για πλούτο και ισχύ. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν είχαν την παραμικρή πιθανότητα να ανέλθουν στα ανώτατα κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας μέσω αντικειμενικής αξιολόγησης γνώσεων & ικανοτήτων, προτίμησαν να παρακάμψουν τους κανόνες και να καταλύσουν τους θεσμούς & το Πολίτευμα. Αυτοανακηρύχθηκαν σε 'υπερασπιστές της Πατρίδας' ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εθνικούς νταβατζήδες. Αλλεπάλληλα σκάνδαλα χρηματισμού και απευθείας αναθέσεων προμηθειών σε 'προστατευόμενους' της Χούντας (όπως η ανάληψη των διυλιστηρίων από Λάτση και Βαρδινογιάννη, βλ. iEfimerida, http://www.iefimerida.gr/news/46961/%C2%AB%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82).


Ένας εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου ήταν και ο Νικόλαος Ντερτιλής. Δολοφόνησε στις 18 Νοεμβρίου 1973 τον 20χρονο Μιχάλη Μυρογιάννη ενώ ο άτυχος νεαρός προσπαθούσε να γλυτώσει από το αδιάκριτο ξυλοφόρτωμα που είχαν εξαπολύσει οι ασφαλίτες-αρχιβασανιστές των ΕΑΤ-ΕΣΑ (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας) σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μία μόλις μέρα έπειτα της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο Ντερτιλής δολοφόνησε εν ψυχρώ τον άοπλο πολίτη προκειμένου να επιδείξει την ευστοχία του. Κατεδικάσθη με κύριο αποδεικτικό στοιχείο την ένορκη κατάθεση του οδηγού του, Αντώνη Αγριτέλη.


Αυτό το κάθαρμα έσπευσαν να τιμήσουν σήμερα ομοϊδεάτες του εθνοπροδότες και εγκληματίες. Με πρωτοστατούντες τους ανθέλληνες νεοναζί της συμμορίας της Χρυσής Αυγής και, ειδικότερα, τους βο(υ)λευτές Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Συμπαραστάτης ο επί Δικτατορίας ιερέας των Σωμάτων Ασφαλείας, νυν Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Φυσικά δεν γινόταν να απουσιάζουν εκπρόσωποι του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) όπως ο Γιώργος Γεωργίου & ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.


Το 'μαύρο πρόβατο' της Ορθοδοξίας, όπως αποκαλείται ο Αμβρόσιος από τους υπολοίπους ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και από πολίτες που ενθυμούνται την προφορική κατακύρωση θέσεων στα τοπικά νεκροταφεία έναντι χιλιάδων (αδήλωτων) ευρώ, δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εκδημήσαντα με 'τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη' (βλ. εφημερίδα 'Έθνος', http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63775383).


Το εγκώμιο του εκλιπόντος έπλεξε και ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Πρόκειται για τον εκδότη της φυλλάδας 'Ελεύθερη Ώρα' (με πρωτοσέλιδες 'αποκαλύψεις' για τον Αντίχριστο, τους εξωγήινους και την σιωνιστική συνομωσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων), ο οποίος είχε καταδικασθεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για διάφορα κακουργήματα (συμπεριλαμβανομένου του αδικήματος της οικονομικής απάτης).


Κατά τη διάρκεια της κηδείας του αμετανόητου δολοφόνου Ντερτιλή, ορισμένοι νοσταλγοί της Χούντας πυροβόλησαν στον αέρα θέλοντας να μιμηθούν την απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα. Φυσικά κρυμμένοι μέσα στο πλήθος, στα πρότυπα του Ηλία Κασιδιάρη που κρυβόταν σαν αρουραίος ή κατσαρίδα για να γλυτώσει το αυτόφωρο έπειτα από την τηλεοπτική χειροδικία κατά της Λιάνας Κανέλη. Η Αστυνομία, με εμφανή καθυστέρηση, συνέλαβε έναν 22χρονο. Στην κατοχή του βρέθηκε πληθώρα από κάλυκες καθώς και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.


Εδώ ταιριάζει το λαϊκό ρητό: 'Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι'.


Ψυχοπαθείς, φανατικοί, αποτυχημένοι, απαίδευτοι, αλήτες, εγκληματίες, φασίστες, νεοναζί τίμησαν έναν φονιά. Δεν γνωρίζουμε εάν υφίσταται η μεταθανάτια χριστιανική διάκριση σε Παράδεισο και Κόλαση. Εάν όμως ισχύει, ο Νικόλαος Ντερτιλής έχει σίγουρα εξασφαλίσει μία θέση στην Κόλαση. Με τις κατάρες όλων των Ελλήνων που υπέφεραν στα χέρια της Χούντας να τον συνοδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου