Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο 'ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ' ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ως Υπουργός Υγείας δρομολόγησε την πλήρη υποβάθμιση του ήδη προβληματικού Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ελλάδος. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τις προβλέψεις/επιταγές του Μνημονίου, ο Συνταγματολόγος Ανδρέας Λοβέρδος:

1)  Ίδρυσε τον ΕΟΠΠΥ (= Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, http://www.eopyy.gov.gr/Home/StartPage?a_HomePage=Index), συνενώνοντας τα πλεονασματικά με τα ελλειμματικά Ασφαλιστικά Ταμεία και γενικοποιώντας/κοινωνικοποιώντας τις ζημίες.

2)  Εισήγαγε την ανεξέλεγκτη χρήση των γενοσήμων φαρμάκων (= φθηνότερων/αντίγραφων φαρμακευτικών σκευασμάτων που δεν έχουν υποβληθεί σε επαρκείς/μακροχρόνιες εργαστηριακές δοκιμές και προορίζονται πρωτίστως για τις υπανάπτυκτες χώρες του λεγόμενου 'Τρίτου Κόσμου').

3)  Προανήγγειλε τη διοικητική ενοποίηση των Δημοσίων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, δίχως ουδεμία πρόβλεψη για την πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού-διοικητικού-ιατρικού προσωπικού (δεδομένων των υποχρεωτικών συνταξιοδοτήσεων λόγω ορίου ηλικίας αλλά και της μετανάστευσης του πιο εξειδικευμένου προσωπικού προς Δυτική Ευρώπη και Αυστραλία).


Φαίνεται απίστευτο αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν κατόρθωσε τίποτα θετικό. Αντιθέτως, αύξησε την ταλαιπωρία των ασθενών και την αγωνία των συγγενών τους. Απαξίωσε τη Δημόσια Υγεία - μία από τις θεμελιώδεις κατακτήσεις πολυετών κοινωνικών αγώνων - τόσο σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού όσο και σε επίπεδο άψυχου υλικού/εγκαταστάσεων.


Είναι γεγονός πως όντας Συνταγματολόγος, ο 'τηλεοπτικός' βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ήταν αντικειμενικά άσχετος με τον τομέα ευθύνης που του ανετέθη από τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Οι προσωπικές γνωριμίες - και όχι φυσικά οι ικανότητες - ήταν το κριτήριο επιλογής των μελών της κυβέρνησης του Γιώργου 'Λεφτά Υπάρχουν' Παπανδρέου. Έτερα παραδείγματα ήταν ο Υπουργός Οικονομικών (και μετέπειτα Υπουργός Περιβάλλοντος) Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Άλλωστε είναι σχετικά πρόσφατη η προκλητικότατη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου πως 'Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Παπανδρέου, θα προκαλέσει μακελειό.' (βλ. εφημερίδα 'Ημερησία', http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112805727), αναφερόμενος σε ενδεχόμενη δικαστική διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πολιτικού προστάτη/προϊσταμένου του.




Παρά την άγνοια του επιστημονικού αντικειμένου, ο Ανδρέας Λοβέρδος παρέμεινε στον υπουργικό θώκο και επί της μεταβατικής κυβέρνησης του διορισμένου - κι όχι εκλεγμένου - Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι ομολογουμένως εξαιρετικά απίθανο να οφείλονται οι καταστροφικές επιλογές του πρώην Υπουργού Υγείας αποκλειστικά σε άγνοια/ανικανότητα. Στατιστικά δεν αιτιολογούνται τόσες αλλεπάλληλες αποτυχίες. Τα λάθη, όταν είναι επαναλαμβανόμενα, παύουν να θεωρούνται συμπτώσεις και καταγράφονται ως ενσυνείδητες επιλογές. Εμπεριέχουν δηλαδή πρόθεση.


Οι ωφελημένοι από τα 'έργα και ημέρες' του κ. Λοβέρδου είναι αφ'ενός οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες, που βασίζονται σε 'οικονομίες κλίμακας' και παραλλαγές (ως προς την ποιότητα) του ιδίου προϊόντος αναλόγως του κράτους/αγοραστικού κοινού στο οποίο απευθύνονται, κι αφ'ετέρου οι ιδιωτικές κλινικές σε συνδιασμό με τον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης. Προωθείται, εν ολίγοις, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των οικονομικά προνομιούχων και εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Ελλάδας. Την ίδια ώρα που στην κοιτίδα του παγκόσμιου καπιταλισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Πρόεδρος Barack Obama επεκτείνει το Πρόγραμμα Medicare προκειμένου να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.


Οι  ελιτίστικες / νεοφιλελεύθερες  απόψεις του Ανδρέα Λοβέρδου ταυτίζονται στην πράξη με τις απάνθρωπες θεωρίες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής περί επιβίωσης του ισχυροτέρου και διάκρισης των συνανθρώπων μας σε πολίτες δύο κατηγοριών. Δεν εκπλήσσει λοιπόν η δημόσια τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου υπέρ της συμμορίας του Νίκου Μιχαλολιάκου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι (συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου).




Ο 'Δημοκράτης' και 'Συνταγματολόγος' Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ως την 'Ελληνική Χεζμπολάχ', προσθέτοντας δε ότι είναι 'το πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά μετά την Μεταπολίτευση'. Συνεχίζοντας το εγκώμιο των εθνοπροδοτών Γερμανοτσολιάδων, ο πάλαι ποτέ 'Σοσιαλιστής' Λοβέρδος εξήγησε πως 'η Χρυσή Αυγή κάνει ακτιβισμό πάνω σε μεγάλα προβλήματα' και κατ'επέκταση 'παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει δημοσκοπικά ποσοστά' (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=498223). Όπως ήταν αναμενόμενο, υιοθέτησε τη δήθεν 'λογική των δύο άκρων', εκφράζοντας την  προπαγανδιστική / συκοφαντική  άποψη ότι 'Όταν μιλάμε επί της ουσίας, βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, η Χρυσή Αυγή μοιάζει με την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Λένε ό,τι λέει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.'. Ιδού το επίμαχο βίντεο, το οποίο φρόντισε να ανεβάσει στο YouTube ο διαδικτυακός μας φίλος Gerogriniaris (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yTg4RGTaArk#!) :




Οι απόψεις Λοβέρδου αναπαρήχθησαν με επευφημίες από το σύνολο των ακροδεξιών/νεοναζιστικών blogs και sites, ενώ προκάλεσαν οργή και αηδία σε κάθε φυσιολογικά σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη. Ανάλογη αποστροφή και θυμηδία επέφερε η όψιμη κριτική του Ανδρέα Λοβέρδου προς το Μνημόνιο και την Τρόικα. Έπειτα από τρία χρόνια φτωχοποίησης των Ελλήνων και διάλυσης του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της Ελλάδας, ο καιροσκόπος πολιτικάντης Ανδρέας Λοβέρδος αυτοχαρακτηρίστηκε αντιμνημονιακός! Αλλά ουδέποτε φημιζόταν για την σταθερότητα, την εντιμότητα και την ειλικρίνειά του. Οι συχνές μεταστροφές του Ανδρέα Λοβέρδου (ήδη από εποχής Κώστα Σημίτη) είχαν ως μοναδικό στόχο να περισώσει το πολιτικό του 'τομάρι'. Αντιπροσωπευτικό δείγμα Έλληνα πολιτικού του δικομματισμού.


Έπειτα της δριμείας κριτικής προς το πρόσωπό του, ο θρασύς και αλαζόνας Ανδρέας Λοβέρδος αντεπιτέθηκε (?!) με την ακόλουθη δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
'Για αυτούς που σκόπιμα απο χθες διαστρεβλωνουν την τοποθέτηση μου για την Χ.A τους απαντώ: Φτάνει πια η δημαγωγία και ο φασισμός των δήθεν αριστερών. Αρκεί η συνειδητή ή ασυνείδητη συνηγορία υπέρ του παραεμπορίου, της ανασφάλειας των πολιτών και των λαθρεμπόρων των φτωχών του τρίτου κόσμου. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μόνο οι φασίστες ζητούσαν. Οι ψευτο-ασφαλίτες της σύγχρονης ψεύδο-αριστεράς δεν νομιμοποιούνται να ελέγχουν τα φρονήματα κανενός. Αλήθεια, που είναι οι τραμπούκοι -ακτιβιστές των δυόμιση ετών, επί των κυβερνήσεσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, που το έπαιζαν "αγανακτισμένος λαός"; Έχουν πια συμμαζέψει τη βία τους στην δήθεν προοπτική κάποιας εξουσίας; Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, μαθήματα δημοκρατίας δεν δέχομαι από κανέναν. Πέρασα τις εξετάσεις μου στην κατάληψη του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στις 16-17 Νοεμβρίου του 1973.' (βλ. http://www.facebook.com/andreas.loverdos.50/posts/10200358426419157)




Προσέξτε το ύφος και την ορολογία του κειμένου. Πανομοιότυπα με το ύφος και την ορολογία που χρησιμοποιεί η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Αντί να απολογηθεί, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξετέθη περισσότερο...


Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σας υπενθυμίσουμε δύο παλαιότερες αναρτήσεις μας που σκιαγραφούν εναργέστερα το 'ήθος' του Ανδρέα Λοβέρδου. Η μεν πρώτη έχει τίτλο 'Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ' (http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/05/blog-post_18.html), ενώ η δεύτερη φέρει τον τίτλο 'Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ' (http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/06/blog-post_05.html).




Όπως εύστοχα παρατήρησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανανδρανιστάκης, 'Την Χρυσή Αυγή την έθρεψε ο Λοβέρδος' (βλ. εφημερίδα 'Αυγή', http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=752641).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου